Mbrapa

Tuneli më i gjatë dhe i më i thellë në botë! (Video)

Publikuar: 08.01.2018

Tuneli Gothard ndodhet nën Alpet zvicerane dhe siguron një rrugë për pasagjerët dhe trenat e mallrave.

Tuneli është inxhinieri emocionuese. Gërmimi i një tuneli të të gjitha llojeve kërkon një gamë të gjerë të njohurive inxhinierike, nga ndërtimi në gjeologji.

Ilon Mask i kushton shumë nga koha dhe parave të tij në teknologjinë për ndërtimin e një tuneli përmes kompanisë së tij për hapjen e tuneleve, prandaj titulli për tunelin më inovativ i takon Zvicrës, shkruan albinfo.ch.

Zvicra jo vetëm ka projektuar dhe ndërtuar tunelin më të gjatë në botë, por edhe më të thellin.

Tuneli Gothard shtrihet 57.5 kilometra poshtë Alpeve.

Tuneli ka përfunduar në vitin 2016, pas pothuajse njëzet vjetëve të ndërtimit.

Tuneli është edhe më i thelli i ndërtuar ndonjëherë.

Një pjesë e tij shtrihet nën Pit Pattigra, një mal gati 3.000 metra i lartë.

Tuneli ndodhet 2.3 km poshtë kulmit të këtij mali.

Përdoret ekskluzivisht si një hekurudhë që lidh Erstefeld me Bodio.

Linja hekurudhore është pjesë e projektit “Lidhja e re hekurudhore nëpër Alpe”.

 

/MediaPress