Auto Plus http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/auto_golf-600x3601614110595-1.jpg

Golfi hibrid po shkon “flakë”, Volkswagen nuk po arrin të prodhojë sa është kërkesaFabrika më e madhe e Volkswagen në Wolfsburg, Gjermani, po lufton për të përmbushur kërkesat e klientëve për modelin Golf për shkak të mungesave të qelizave të baterisë për versionet hibride dhe përbërësit gjysmëpërçues, njofton Bloomberg.

VW ka 93 mijë kërkesa për llojin e veturës hibride Golf, që përkthehet në vëllim prodhimi prej më shumë se katër muaj, sipas Bernd Osterloh, i cili përfaqëson punëtorët në bordin mbikëqyrës të grupit VW.

Variantet hibride po tregohen veçanërisht të popullarizuara në mes të klientëve dhe përbëjnë 60 për qind të porosive në Gjermani dhe 40 për qind në të gjithë Evropën.

VW paralajmëroi në dhjetor se një mungesë e përbërësve gjysmëpërçues do të ndalojë prodhimin. Çështja që nga ajo kohë është përhapur në të gjithë industrinë, duke prekur prodhuesit nga General Motors te Renault e Daimler.

VW ka thënë se parashikon që mungesa e çipave do të vazhdojë edhe në tremujorin e dytë. Konsulenca AlixPartners vlerëson se çështja mund t’i kushtojë prodhuesve të veturës 61 miliardë dollarë humbje këtë vit.

Të fundit

Ford Mustang është vetura sportive më e shitur më 2020

Për dy ditë, më 17 prill, Ford Mustang do të shënojë 57-vjetorin e themelimit dhe si dhuratë për kompaninë, është lajmi se kjo veturë sërish ishte më e shitura në botë sa u përket aty

Citroen prezantoi C5 X – Kombinim i sedanit, SUV-it dhe kamionçinës

Citroën paraqet C5 X, një përfaqësues i ridizajnuar i segmentit të kryqëzorëve rrugorë me një pamje autentike, i cili është një kombinim i sedan dhe kamionçinë, ose një zgjidhje inovati

Ford fillon prodhimin e modelit të ri të veturës më të shitur në SHBA

Ford-i ka nisur prodhimin e versionit të fundit të modelit F-150, që është vetura më e kërkuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ky lloj i veturës është më i shituri në SHBA në 43 vi

Gjigantët gjermanë fillojnë vitin me shitje rekord në të gjithë botën

Një vit pas periudhës më të errët të prodhuesve të veturave gjermane në disa dekada, biznesi i shitjeve pothuajse s’ka qenë asnjëherë më mirë. Në raportin e publikuar së fundmi nga dy

Kroatët po ndryshojnë rregulloret e trafikut, kjo gjithashtu ka të bëjë me shoferët tanë

Plani i ri Kombëtar i Sigurisë Rrugore parashikon heqjen e 10% të tolerancës për shpejtësi dhe uljen e vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit, e cila tani arr

Toyota zbulon pasardhësin e GR-86

Toyota ka zbuluar Coupe-n e ri të GR86, pasardhës i GT86, i cili pritet të dalë në shitje në Japoni në vjeshtën e këtij viti. Ai u krijua në gjeneratën e dytë të Subaru BRZ, me të cilën

Info Tjera