Auto Plus http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/EBA49738-DD85-4938-A61A-80AE756BE18D-780x439-1.png

Kroatët po ndryshojnë rregulloret e trafikut, kjo gjithashtu ka të bëjë me shoferët tanëPlani i ri Kombëtar i Sigurisë Rrugore parashikon heqjen e 10% të tolerancës për shpejtësi dhe uljen e vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit, e cila tani arrin në 0.5 për milje.

Kroatët nuk janë të kënaqur me rezultatet e planit paraprak dhjetëvjeçar, qëllimi i të cilit – ulja e numrit të vdekjeve në rrugë me 50% në periudhën nga 2010 në 2020 – nuk është arritur, kështu që ata po shpallin rregullore më të rrepta që do të përfshiheshin në planin e ri për dekadën e ardhshme.

Dy masa dallohen, dhe nëse miratohen, ato do të prekin gjithashtu shoferët nga vendet e tjera që udhëtojnë në Kroaci, përfshirë tonët.

Një nga masat në shqyrtim ka të bëjë me tolerancën e shpejtësisë.

Kjo tolerancë ose, siç quhet zyrtarisht, “ndryshimi i sigurisë” është 10 km / orë për shpejtësi deri në 100 km / orë, dhe për shpejtësi më të larta është 10 për qind.

Plani parashikon që kjo tolerancë të ulet në minimum, sa më shumë që të jetë e mundur, dhe në mënyrë që masa të zbatohet, është e nevojshme që vetëqeverisjet lokale të sigurojnë pajisje të reja për matjen e shpejtësisë.

Deri më tani, për shembull, në autostradë, ku kufiri i shpejtësisë është 130 km / orë, ngasja me shpejtësi deri në 143 km / orë është toleruar.

Nëse miratohet një masë e re, kjo tolerancë do të jetë dukshëm më e ulët dhe shoferët tanë që synojnë të udhëtojnë në Kroaci do të duhet t’i kushtojnë më shumë vëmendje kufirit të shpejtësisë, në mënyrë që të mos fitojnë një ndëshkim.

Si një masë tjetër e rëndësishme, thuhet se mundësia e ndryshimit të vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit do të hetohet.

Aktualisht, rregulloret janë në fuqi në Kroaci që lejojnë 0.5 për milje alkool në gjak.

Zbatimi i kësaj mase, sipas planit, mund të fillojë këtë vit, dhe afati i fundit është 2023. Nëse miratohet, është e mundur të zvogëlohet vlera kufitare ose edhe toleranca zero ndaj alkoolit.

Të fundit

Citroen prezantoi C5 X – Kombinim i sedanit, SUV-it dhe kamionçinës

Citroën paraqet C5 X, një përfaqësues i ridizajnuar i segmentit të kryqëzorëve rrugorë me një pamje autentike, i cili është një kombinim i sedan dhe kamionçinë, ose një zgjidhje inovati

Ford fillon prodhimin e modelit të ri të veturës më të shitur në SHBA

Ford-i ka nisur prodhimin e versionit të fundit të modelit F-150, që është vetura më e kërkuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ky lloj i veturës është më i shituri në SHBA në 43 vi

Gjigantët gjermanë fillojnë vitin me shitje rekord në të gjithë botën

Një vit pas periudhës më të errët të prodhuesve të veturave gjermane në disa dekada, biznesi i shitjeve pothuajse s’ka qenë asnjëherë më mirë. Në raportin e publikuar së fundmi nga dy

Toyota zbulon pasardhësin e GR-86

Toyota ka zbuluar Coupe-n e ri të GR86, pasardhës i GT86, i cili pritet të dalë në shitje në Japoni në vjeshtën e këtij viti. Ai u krijua në gjeneratën e dytë të Subaru BRZ, me të cilën

Tesla thyen rekord në shitje

Tesla bëri publike dërgesa rekord të shtunën brenda tremujorit janar – mars, duke goditur kështu vlerësimet e Wall Street-it. “Jemi të inkurajuar me pranimin që i është bërë modeli

Vetura diellore me një distancë prej 1,600 km – ajo nuk ka nevojë të rimbushet

Automjeti me tre rrota nga Aptera premton se kurrë nuk do të duhet të karikohet në jetën e përditshme. Makina diellore nga Aptera, i shpallur në vitin 2019 dhe i prezantuar si një prototip në

Info Tjera