Auto Plus http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/03/mercedes.jpg

Mercedes tërheq 264 mijë veturaMercedes-Benz po tërheq më shumë se 264,000 makina në të gjithë botën për shkak të një defekti të mundshëm në një sistem të mbrojtjes nga zjarri. Rreth 120,000 makina janë prekur në Gjermani.

Bëhet fjalë për një lidhje të gabuar të linjave të gazit në të ashtuquajturin sistem inertues, siç konfirmoi një zëdhënës të enjten.

Kjo përdoret për të shpërndarë gaz argoni në rast aksidenti në mënyrë që ftohësi R1234yf në sistemin e kondicionimit të ajrit të mos marrë flakë nëse bie në kontakt me pjesët e nxehta të motorit.

Këto modele preken

Sipas Autoritetit Federal të Transportit, saktësisht 264,393 automjete të Klasës C dhe GLC të prodhuara midis 2016 dhe 2020 janë prekur në të gjithë botën, 120,766 prej tyre në Gjermani.

Makinat do të kontrollohen në punëtori dhe riparimet e defekteve të mundshme në linjat e gazit.

Pasi u ndalua përdorimi i një ftohësi tjetër, Daimler refuzoi të përdorë R1234yf për një kohë të gjatë.

Nga këndvështrimi i prodhuesit të makinave, ekzistonte rreziku që gazrat toksikë të prodhoheshin në rast të një ndezjeje, për shembull në një aksident.

Kjo është arsyeja pse u zhvillua sistemi inertues.

Të fundit

Ford Mustang është vetura sportive më e shitur më 2020

Për dy ditë, më 17 prill, Ford Mustang do të shënojë 57-vjetorin e themelimit dhe si dhuratë për kompaninë, është lajmi se kjo veturë sërish ishte më e shitura në botë sa u përket aty

Citroen prezantoi C5 X – Kombinim i sedanit, SUV-it dhe kamionçinës

Citroën paraqet C5 X, një përfaqësues i ridizajnuar i segmentit të kryqëzorëve rrugorë me një pamje autentike, i cili është një kombinim i sedan dhe kamionçinë, ose një zgjidhje inovati

Ford fillon prodhimin e modelit të ri të veturës më të shitur në SHBA

Ford-i ka nisur prodhimin e versionit të fundit të modelit F-150, që është vetura më e kërkuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ky lloj i veturës është më i shituri në SHBA në 43 vi

Gjigantët gjermanë fillojnë vitin me shitje rekord në të gjithë botën

Një vit pas periudhës më të errët të prodhuesve të veturave gjermane në disa dekada, biznesi i shitjeve pothuajse s’ka qenë asnjëherë më mirë. Në raportin e publikuar së fundmi nga dy

Kroatët po ndryshojnë rregulloret e trafikut, kjo gjithashtu ka të bëjë me shoferët tanë

Plani i ri Kombëtar i Sigurisë Rrugore parashikon heqjen e 10% të tolerancës për shpejtësi dhe uljen e vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit, e cila tani arr

Toyota zbulon pasardhësin e GR-86

Toyota ka zbuluar Coupe-n e ri të GR86, pasardhës i GT86, i cili pritet të dalë në shitje në Japoni në vjeshtën e këtij viti. Ai u krijua në gjeneratën e dytë të Subaru BRZ, me të cilën

Info Tjera