Auto Plus http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/Vengeance_Tails_1.jpg

Që nga viti i ardhshëm, ndryshjnë dritat e prapme në veturaDrita paralajmëruese dhe e emergjencës, e njohur më mirë për ne si 4 sinjalizuesit, shpejt mund të ndryshojnë në mënyrë drastike.

Çelësi për aktivizimin e njëkohshëm të të katër treguesve të drejtimit në makina ka ekzistuar që nga viti 1951 kur u prezantua për herë të parë në makinë dhe nuk ka ndryshuar që atëherë.

Një kompani është e mendimit se kjo mënyrë paralajmërimi duhet të ndryshojë.

Zgjidhjet e Sigurisë Emergjente (ESS) merren me një numër çështjesh të sigurisë, dhe në këtë rast ata pretendojnë se ndryshimi i frekuencës së ndezjes dhe fikjes së dritave do të përmirësonte në mënyrë drastike shikueshmërinë.

Sugjerimi i tyre është 4 Hz, ose katër herë në sekondë, që është frekuenca që një person e percepton më mirë, shkruan Car And Driver.

Për shpejtësi më të mëdha, çelësi duhet të shtypet dy herë, dhe të 4 treguesit do të aktivizohen automatikisht në të gjitha situatat e rrezikshme, siç ndodh sot me frenimin e papritur.

NHTSA, organizata amerikane në fushën e sigurisë rrugore, vendosi të shikonte këtë propozim më vonë.

Dhe së fundmi, le të përsërisim që ndezja e të katër sinjaleve nuk do të thotë që mund të ndalesh kudo dhe për ndonjë arsye.

Nuk të bën të plotfuqishëm.

Të gjitha sinjalet e kthimit në të njëjtën kohë përdoren për të paralajmëruar drejtuesit e tjerë dhe duhet të ndizen në situata të caktuara:

– kur automjeti ndalet në rrugë ku shoferët që vijnë në të njëjtin drejtim nuk mund ta shohin atë
në kohë

– kur mjeti ndalet në rrugë

– kur shoferi u detyrua të ndalonte automjetin aty ku nuk lejohet të ndalojë ose parkojë automjetin

– kur shoferi synon të zvogëlojë ndjeshëm shpejtësinë e automjetit ose të ndalojë automjetin.

Të fundit

Koncepti Bugatti Bolide, me 1,825 kuaj fuqi dhe shpejtësi maksimale mbi 500 km /orë

Bugatti Bolide i ri peshon 1,240 kg dhe mund të shkojë nga 0 në 500 kilometra në vetëm 20 sekonda. A keni menduar ndonjëherë se sa shpejt mund të shkojë me të vërtetë një Bugatti Chiron n

Katër ngjyrat që gjenden në 80% të makinave në gjithë botën

Kritikët e makinave shpesh flasin se si në ditët e sotme të gjitha makinat duken njëjtë. Kjo ka të bëjë me faktin se shumë kompani bëjnë bashkëpunime ose ndryshimet në dukje të makinës

BMW prezanton M4 Competition (Video)

BMW ka prezantuar edicionin e parë të kufizuar të Konkurrencës së re M4 vetëm disa javë pas debutimit zyrtar të modelit M4. I kufizuar në vetëm 150 shembuj në të gjithë botën, edicioni i

Golf 8 TGI me 130 kuaj fuqi

Grupi Volkswagen ka një numër të madh të modeleve të prodhuara, dhe tani ata kanë prezantuar veturën e tyre me makinë me gaz natyror dhe ata kanë huazuar teknologjinë nga Skoda Octavia G-Tec

Hummeri i parë elektrik, një veturë e fuqishme dhe pamje moderne

Një SUV pak i harruar me ‘rrënjë’ ushtarake është kthyer, por në një paketim krejt të ri. Kanë kaluar gati dhjetë vjet që nga ndërprerja e prodhimit të Hummer civil. Tani mund t’i k

GLE Coupé e re, dy botë mbi katër rrota

Madhështia e saj nuk është ajo që shikoni. Është ajo që ju prekni, provoni dhe përjetoni. Vështirë të ketë një model tjetër që unifikon kaq mjeshtërisht elegancën dhe teknologjinë m

Info Tjera