Auto Plus http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/bildschirmfoto_2021-04-01_um_19.51.02-780x439-1.png

Vetura diellore me një distancë prej 1,600 km – ajo nuk ka nevojë të rimbushetAutomjeti me tre rrota nga Aptera premton se kurrë nuk do të duhet të karikohet në jetën e përditshme.

Makina diellore nga Aptera, i shpallur në vitin 2019 dhe i prezantuar si një prototip në vitin 2020, duhet të hyjë në prodhim serik këtë vit. Pas raundeve të ndryshme të financimit, duke përfshirë një investim prej 4 milionë dollarësh, por edhe paradhënie nga blerësit e interesuar, Aptera tani dëshiron të krijojë 50 milionë dollarë të tjerë në mënyrë që të jetë në gjendje të para-financojë prodhimin e serisë.

Aptera planifikon të marrë hua një shtesë prej 100 deri në 150 milionë dollarë përmes programit të Departamentit të Energjisë, i cili u ringjall nga presidenti i SHBA-së Biden. Dhjetë vjet më parë, Tesla kishte përdorur ndihmë financiare pak para falimentimit, por Aptera-s iu mohua ky opsion në atë kohë.

Koha dhe teknologjia për një makinë të tillë diellore është e pjekur, citohet ai në raport nga The Verge.

180 qelizat diellore në çatinë e makinës janë dy herë më efikase sesa kur u provuan 10 vjet më parë.

Ato duhet të sigurojnë një diapazon deri në 72 kilometra në ditë në kushte të përshtatshme diellore.

“Kurrë nuk duhet të rimbushet”

Zhvilluesit vendosin distancën totale të makinës në 1,600 kilometra.

Kjo sigurohet nga bateria e integruar 100 kWh dhe dizajni jashtëzakonisht i lehtë dhe aerodinamik.

Meqenëse makina është relativisht e vogël dhe ka vetëm tre rrota, ajo duhet t’u tërheqë kryesisht shoferëve në zonat urbane ose të përdoret për distanca më të vogla.

Nëse qëndroni nën 70 kilometra në ditë, teorikisht mund të drejtoni makinën pa qenë e nevojshme të rimbushni baterinë. Të paktën kjo është parulla reklamuese me të cilën Aptera dëshiron të bindë blerësit e mundshëm. Makina diellore thuhet të jetë në dispozicion nga një çmim prej 26,000 dollarë.

Të fundit

Ford Mustang është vetura sportive më e shitur më 2020

Për dy ditë, më 17 prill, Ford Mustang do të shënojë 57-vjetorin e themelimit dhe si dhuratë për kompaninë, është lajmi se kjo veturë sërish ishte më e shitura në botë sa u përket aty

Citroen prezantoi C5 X – Kombinim i sedanit, SUV-it dhe kamionçinës

Citroën paraqet C5 X, një përfaqësues i ridizajnuar i segmentit të kryqëzorëve rrugorë me një pamje autentike, i cili është një kombinim i sedan dhe kamionçinë, ose një zgjidhje inovati

Ford fillon prodhimin e modelit të ri të veturës më të shitur në SHBA

Ford-i ka nisur prodhimin e versionit të fundit të modelit F-150, që është vetura më e kërkuar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Ky lloj i veturës është më i shituri në SHBA në 43 vi

Gjigantët gjermanë fillojnë vitin me shitje rekord në të gjithë botën

Një vit pas periudhës më të errët të prodhuesve të veturave gjermane në disa dekada, biznesi i shitjeve pothuajse s’ka qenë asnjëherë më mirë. Në raportin e publikuar së fundmi nga dy

Kroatët po ndryshojnë rregulloret e trafikut, kjo gjithashtu ka të bëjë me shoferët tanë

Plani i ri Kombëtar i Sigurisë Rrugore parashikon heqjen e 10% të tolerancës për shpejtësi dhe uljen e vlerave kufitare të sasisë së lejuar të alkoolit në gjakun e shoferit, e cila tani arr

Toyota zbulon pasardhësin e GR-86

Toyota ka zbuluar Coupe-n e ri të GR86, pasardhës i GT86, i cili pritet të dalë në shitje në Japoni në vjeshtën e këtij viti. Ai u krijua në gjeneratën e dytë të Subaru BRZ, me të cilën

Info Tjera