Mbrapa

Helikopteri-taksi realizon fluturimin e parë në SHBA

Publikuar: 13.01.2018

INTEL mbylli fundvitin me një prototip të një helikopteri ajror të njohur si Volcopter VC200.

Ai ka fluturuar shkurt në Amerikën e Veriut.

“Ne e mbaruam fluturimin e parë dhe ditën e dytë të ekzistencës” u shpreh njëri nga zyrtarët e kompanisë.

Volocopter fluturon deri në 30 minuta.

Bateritë mund t’i zëvendësohen me të reja derisa të përmirësohet teknologjia.


 

/MediaPress