Të fundit

Majko: Shteti t’i përshtatet rregullave të reja

18/05/2018

170 profesionistë të fushave të ndryshme nga diaspora shqiptare janë mbledhur në Prishtinë me rastin e konferencës katër ditore “Diaspora Flet”. Të pranishëm, në konferencën e parë t

Gjuha shqipe edhe në shkollat e New York

04/05/2018

Gjuha shqipe është futur edhe në shkollat e New York, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Më konkretisht shkollat e New York japin mësim në gjuhë të ndryshme, ndërsa këtë të enjte, list

Haradinaj: Diaspora ka dhënë kontribut për forcimin e shtetësisë

24/04/2018

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Ramush Haradinaj, sot ka takuar bashkatdhetarët që jetojnë dhe veprojnë në Republikën e Sllovenisë. I pranishëm ishte edhe ambasadori i Kosovës në Sl

Nis mësimi i gjuhës shqipe në shkollat e Izmirit

18/04/2018

Ministrja e Arsimit e Shqipërisë, Lindita Nikolla, bashkë me homologun e saj turk, İsmet Yılmaz, kanë marrë pjesë në një ceremoni me rastin e fillimit të mësimit të gjuhës shqipe si lën

Përse të rinjve zviceranë u pëlqen të përdorin shprehje në gjuhën shqipe?

17/04/2018

Krahas përdorimit të shprehjeve nga gjuha angleze, që është e kuptueshme, në gjuhën ose zhargonin e të rinjve zviceranë është shumë i shprehur edhe përdorimi i shprehjeve nga gjuha shqipe

Hadisi dhe Festimi, gjurmëve të vëllezërve Seferi

15/04/2018

Me boks kanë filluar të merren 9 vite më parë dhe ushtrojnë tek klubi i Nuri Seferit në Burgdorf. Hadisi 18 vjeçar deri tani ka 15 ndeshje, kurse Festimi 15-vjeçar ka 14 ndeshje, kryesisht nga

Info Tjera