Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/501404-GS7ucIw5a1.jpg

Ambasadori Hysa dhuroi libra për disa shkolla në Mal të ZiAmbasadori i Kosovës me rastin e 13 vjetorit të Pavarësisë dhuroi me qindra libra në shkollat ”Gjergj Kastrioti Skendërbeu” në Triesh dhe Ostros.

Ambasadori i Kosovës në Mal të Zi shënoi në mënyrë simbolike 13 vjetorin e Pavarësisë së Kosovës duke vizituar dy shkollat që mbajnë emrin e ”Gjergj Kastriotit Skenderbeut” në Mal të Zi, me ç’rast dhurojë qindra tituj librash në shkollën në Malësi të Trieshit dhe në Ostros të Krajës.

Ambasadori Hysa u tha nikoqirëve me këtë rast se kjo është mënyra më e mirë e festimit, me ata që e kultivojnë fjalën shqip të shkruar dhe që edukojnë gjenerata.

Ai theksoj që është i kenaqur të shohë në mesin e mësimdhënësve ata që janë edukuar në Kosovë.

Lidhjet tona marrin kuptim edhe më shumë mu në keto vende që e ndiejnë këtë festë të përbashkët duke ndarë një sakrificë të përbashkët. Nuk ka asnjë përshkrim të disponueshëm Kolektivi i shkollës dhe nxënësit e SHF ”Gjergj Kastrioti Skënderbeu” në Krajë shfaqën një program kulturorë rasti duke madhëruar këtë momentë. Ambasadori Hysa e quajti alarmues faktin që vetëm 300 nxenës do të nisin shkollën në gjuhën shqipe në klasë të parë në Mal të Zi dhe ofrojë ndihmë nga Kosova.

Të fundit

Zgjerohet Kongresi Panshqiptar

Kongresi Panshqiptar Amerikan (KPA) me kënaqësi njofton se ka hapur zyrën në Uashington. Zyra, e vendosur në 1101 Pennsylvania Avenue, është vetëm tri rrugë nga Shtëpia e Bardhë dhe në dis

Sot nis regjistrimi i diasporës

Sot nis regjistrimit i popullsisë, familjeve dhe banesave, për të punësuarit në përfaqësitë diplomatike dhe konsullore si dhe familjarët e tyre, për diasporën, pjesëtarët e armatës jasht

Arber Bullakaj u zgjodh në organin më të lartë drejtues të PS Zvicër

Në konferencën e sotme vjetore të Migranteve Socialdemokratë të PS Zvicër u zgjodhën dy përfaqësues për Këshillin Drejtues të Partisë Socialdemokrate të Zvicrës. Për postin e lakmuar k

Hapet edhe një shkollë shqipe në Zvicër

Shkolla shqipe në Zvicër sa po vjen e po zgjerohet po zgjerohet në Zvicër, bashkë me ta edhe numri i nxënësve shqiptarë. Kështu, në vazhdimësi të aktiviteteve të ndryshme me rastin e dit

Aktivitetet e Lobit Euro-Atlantik Shqiptar me rastin e 5 vjetorit të themelimit

Në datën 20 Shkurt 2021, Lobi Euro-Atlantik Shqiptar organizoi aktivitetin festiv “5 Vjet LEASH”, i cili u mgajt virtualisht me moderimin profesional të z. Festim Zaçe. Në këtë aktivitet na

Gjesti i çiftit shqiptar, jehonë në mediet amerikane

Në kohën kur Shtetet e Bashkuara po ballafaqohen me valën e të ftohtit dhe në veçanti Teksasi, ku miliona njerëz kanë mbetur pa energji elektrike dhe ngrohje, vullnetarët kanë filluar t’i

Info Tjera