Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/Diaspora-Rant-1.jpg

Ardhja e mërgimtarëve, një burim i rëndësishëm i financimit për KosovënArdhja e mërgimtarëve në Kosovës është një burim shumë i rëndësishëm i financimit për vendin, është shprehur guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, përcjell albinfo.ch.

Po ashtu, ai ka shtuar se në krahasim më vitin 2019, shpenzimet nga diaspora janë ulur për 60%, por janë rritur remitencat nga ta, duke sjellë në vend 830 milionë euro deri në tetor të 2020-ës.

 

“Mosardhja e diasporës i ka ulur të hyrat jorezidente për 60% në krahasim me vitin e kaluar që kanë qenë 1.1 miliard, të cilat realizohen nga diaspora. Ndërsa deri në tetor të 2020, kemi regjistruar 470 milionë euro të hyra jorezidente. Remitencat kanë ndikuar në zbutjen e krizës që ka shkaktuar pandemia, të cilat kanë shënuar në të dhënat e nëntorit, 830 milionë euro janë të hyrat prej remitencave. Kemi një rritje të remitencave prej 14% krahasuar me një vit më herët. Një buxhet komplet i Kosovës na vie nga diaspora gjatë një viti”, tha ai për RTV-Dukagjinin.

Gjithashtu, guvernatori i Bankës Qendrore tutje ka thënë se për shkak të pandemisë COVID-19, Kosova ka pësuar ulje të ekonomisë prej 7.2%.

“Ka qenë një vit shumë i rëndë jo vetëm për Kosovën, por për gjithë botën, duke e marrë parasysh situatën që e ka shkaktuar pandemia në nivel global. Masat që janë marrë nga qeveria janë të ngjashme në tërë botën dhe kanë ndikuar direkt në situatën ekonomike, duke bërë rënie prej 7.2%”, tha Mehmeti.

Të fundit

I vdes gruaja gjatë lindjes, kolegët e befasojnë kosovarin me ndihmën e tyre

Punonjësit e ndërmarrjes Odenwäller nga Bruchköbel afër Hanau-t kanë filluar një fushatë ndihme për një koleg të ri i cili ka përjetuar një tragjedi të rëndë familjare nga koronavirusi

Mbi 160.000 të regjistruar nga Diaspora

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika deri tani janë regjistruar 160.519 mërgimtarë që jetojnë përkohësisht jashtë vendit. Ky numër nuk është edhe aq i madh duke krahasuar

Marko Kepi, zyrtarisht kandidat për anëtar të Këshillit të Qytetit të New York-ut

Zgjedhjet e përgjithshme për anëtarët e Këshillit të Qytetit të New York-ut do të mbahen më 2 nëntor 2021. Ka disa zgjedhje speciale për vendet e lira të lira në 2020 dhe në fillim të 2

Përse shqiptarët paguajnë 61% më shumë për sigurimin e makinës?

Rreth zhvatjes që u bëhet të huajve, dhe në veçanti shtetasve të Kosovës nga kompanitë e sigurimit të automjeteve, është raportuar shpeshherë në mediat zvicerane. Tani, një studim krahas

Si u zgjodh 26 vjeçari nga Kosova në krye të socialdemokratëve në Suedi

26 vjeçari nga Kosova Arbër Gashi, është zgjedhur kryetar i Partisë Socialdemokrate në qytetin e Halmstadit të Suedisë. Ai në një intervistë ka thënë se për të është një kënaqësi q

Mbi 49 mijë mërgimtarë janë regjistruar në mënyrë elektronike

Enti Shtetërorë për Statistika njofton se numri i qytetarëve të regjistruar që jetojnë jashtë vendit ka shkuar në 49.837, transmeton Alsat. Numrat që janë regjistruar deri më ditën e sotm

Info Tjera