Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/20200915_083920.jpg

“Kam përjetuar racizëm, por ia kam dalë”Albiona Manzo është një vajzë shqiptare, e cila arriti të mbledhë 18,750 pikë në provimet kombëtare të këtij viti shkollor dhe të jetë e para Departamentin e Informatikës të Universitetit të Ekonomisë dhe Biznesit të Athinës.

Prindërit e saj erdhën në Greqi në vitin 1995 dhe u vendosën në zonën e Nea Ionia.

Albiona zgjodhi shkencën kompjuterike sepse beson se mund t’i sigurojë asaj të ardhurat për një të jetë të suksesshme.

Është fakt që ajo e arriti qëllimin e saj me lexim sistematik, punë personale, me mbështetjen e mësuesve por edhe me mbështetjen e prindërve të saj. Dhe më e rëndësishmja, siç thekson ajo, pa një tutorial.

Albiona thotë se ka përjetuar racizëm, por mendon se të gjithë njerëzit janë të barabartë.

“Unë kam përjetuar racizëm. Sidoqoftë, kam mësuar se frika e lënies mënjanë të ngjashmërive të kulturave, nxjerrja në pah e dallimeve të tyre dhe mbjellja e mosmarrëveshjes është e kotë. Për mua, njerëzit që vlerësojnë janë ata që, megjithë fyerjet, vështirësitë dhe rëniet, ngrihen përsëri dhe luftojnë, duke rikrijuar identitetin e tyre të lodhur. Prandaj, ne të gjithë jemi të barabartë në enigmën e diversitetit”, tha ajo.

Të fundit

Shpërndahen 17 mijë tekste shkollore për nxënësit në diasporë

Nëpërmjet një reagimi në Facebook, Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, bëri me dije se për të dytin vit radhazi, në bashkëpunim të ngushtë të Ministrisë p

12 vjeçari detyron shkollën në Suedi të përfshijë Kosovën në librat shkollorë

Nxënësi shqiptar, Dielli, një djalë 12 vjeçar me prejardhje nga Kosova, ka vërejtur se në librat e tij shkollor mungon Kosova. Ai e ngriti zërin për këtë çështje, gjë kjo që detyroi shk

Shqiptarja fiton konkursin për lojërat digjitale

Sindi Breshani, artistja shqiptare në Londër, është një nga fitueset e konkursit “Women in Games: Student Portfolio Award” në fushën e industrisë së lojërave digjitale. “Women in Games

Shqiptari merr gradën e lartë në Forcat Ushtarake Ajrore të SHBA

Komuniteti Rockwall ka festuar ditën e djeshme një moment historik. Shqiptari Edmond Smajli, një i diplomuar në Shkollën e Mesme Rockwall, mori gradën Toger i klasit të Dytë në Forcat Ushtara

Si parakalonin shqiptarët në Chicago gjatë viteve të 60’ta

Një fotografi e vjetër e shqiptarëve me plis dhe veshje kombëtare, e bërë në vitet e 60’ta në Chicago, është shpërndarë së fundi në rrjetet sociale. Ky parakalim i tyre në këtë qyte

Dy shqiptarët muslimanë restaurojnë kishat italiane

Luan Hallulli dhe Arben Muka janë dy shqiptarët që kanë tërhequr vëmendjen e mediave italiane për nismën e veçantë që kanë ndërmarrë për të rindërtuar kishat e shkatërruara. Në një

Info Tjera