Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/03/marko-kepi-1.jpg

Marko Kepi, zyrtarisht kandidat për anëtar të Këshillit të Qytetit të New York-utZgjedhjet e përgjithshme për anëtarët e Këshillit të Qytetit të New York-ut do të mbahen më 2 nëntor 2021.

Ka disa zgjedhje speciale për vendet e lira të lira në 2020 dhe në fillim të 2021; këto zgjedhje speciale do të jenë të parat që do të përdorin votimin me zgjedhje të renditur në zgjedhjet e këshillit të qytetit pasi u miratua nga një pyetje votimi në 2019.

Për shkak të rishpërndarjes pas Regjistrimit të vitit 2020, kandidatët do të garojnë gjithashtu për mandate dy-vjeçare në vend të mandateve katër-vjeçare për herë të parë, që rrjedhin nga rregullimi i Kartës së Qytetit të New York-ut në 1989.

Afatet katër-vjeçare do të rinisin në zgjedhjet e 2025 pas një tjetër zgjedhje dy-vjeçare në 2023.

Marko Kepi po kandidon zyrtarisht, këtë radhë për anëtar në Këshillin Bashkisë së Qytetit të New York, gara paraprake Republikane për Qarkun 50 në Staten Island.

Kepi në një status në faqen e tij zyrtare “Marko Kepi for NYC Council”, mbas dorzimit të firmave në, NYC Board of Elections, për të hyrë në garën republikane, zgjedhjet fillestare që do të mbahen më 22 qershor 2021, ka faleminderuar vullnetarët, dhe mbështetsit e tij të cilët ai I ka quajtur të papërsëritshëm, në ndihmën që të merrnin “10 Time, dhjetë herë nënshkrimet që duheshin për të paraqitur peticionet për emërim, në NYC Board of Elections: “ Kjo është arritja e para në nisjen e garës, dhe ju faleminderojë thellë nga zemra, se eshtë për shkak të punës dhe përkushtimit tuaj që ne kemi fushatën më të organizuar dhe aktive. Mëtutje në fitore në 22 qershor! Zoti u bekoftë Ju! dhe Zoti e bekoftë Amerikën!. #StatenIsland #Republikan”

Kepi, është një politikan i ri shqiptar amerikan, një marins i Shteteve të Bashkuara, që ka qenë i përfshirë në politikën lokale republikane, që nga adoleshenca e tij, në Klubin e të rinjëve Repubikan në NYC, duke përfshirë edhe një mandat në zyrën për ish Senatorin e Shtetit Marty Golden.

Po ashtu ai ka qenë i angazhuar më pare si vullnetar dhe për fushatën presidenciale të Kryetarit të Bashkisë Rudy Giuliani në 2008.

Të fundit

Kongresi Panshqiptar Amerikan kërkon ndihmë për sigurimin e vaksinave

Kongresi Panshqiptar Amerikan (KPA) u takua sot me 5 zyrtarë nga Departamenti i Shtetit pas një kërkese që organizata i bëri Sekretarit Blinkin për ndihmë për të siguruar vaksinat Covid-19 p

I vdes gruaja gjatë lindjes, kolegët e befasojnë kosovarin me ndihmën e tyre

Punonjësit e ndërmarrjes Odenwäller nga Bruchköbel afër Hanau-t kanë filluar një fushatë ndihme për një koleg të ri i cili ka përjetuar një tragjedi të rëndë familjare nga koronavirusi

Mbi 160.000 të regjistruar nga Diaspora

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika deri tani janë regjistruar 160.519 mërgimtarë që jetojnë përkohësisht jashtë vendit. Ky numër nuk është edhe aq i madh duke krahasuar

Përse shqiptarët paguajnë 61% më shumë për sigurimin e makinës?

Rreth zhvatjes që u bëhet të huajve, dhe në veçanti shtetasve të Kosovës nga kompanitë e sigurimit të automjeteve, është raportuar shpeshherë në mediat zvicerane. Tani, një studim krahas

Si u zgjodh 26 vjeçari nga Kosova në krye të socialdemokratëve në Suedi

26 vjeçari nga Kosova Arbër Gashi, është zgjedhur kryetar i Partisë Socialdemokrate në qytetin e Halmstadit të Suedisë. Ai në një intervistë ka thënë se për të është një kënaqësi q

Mbi 49 mijë mërgimtarë janë regjistruar në mënyrë elektronike

Enti Shtetërorë për Statistika njofton se numri i qytetarëve të regjistruar që jetojnë jashtë vendit ka shkuar në 49.837, transmeton Alsat. Numrat që janë regjistruar deri më ditën e sotm

Info Tjera