Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/istanbul-teknik-universitesi-lisans-egitim-ve-ogretim-yonetmeliginde-degisiklik_a5571.jpg

Shqiptarët dominojnë Universitetin Teknik të StambollitUniversiteti i tretë më i vjetër në botë për teknologji, kryesisht për shkenca inxhinierike, Universiteti Teknik i Stambollit ITU, mbledh talentë nga gjithë bota.

Vetëm 1% e gati 2 milionë aplikantëve pranohen çdo vit në 13 fakultetet e tij dhe studiojnë në 2 gjuhë: turqisht dhe anglisht.

Studentët e pranuar studiojnë një numër shkencash e lendësh dhe çdo vjeshtë publikojnë rezultatet e vitit paraardhës.

Sivjet diplomave iu mungonte vetëm ngjyra, pasi emrat ishin kuq e zi.

Studentët që dominuan dhjetëshën më të mirë në shkollë, me mesataren më të shkëlqyer ishin shiqiptare- një fakt që nuk iu shpetoi drejtuesve të shkolles dhe e përmendën gjatë publikimit të listës.

Numri 1 për 2018-2019 ishte po ashtu nga Shqipëria- Ida Gjergji.

Për 2019-2020 ajo u ndoq prej 4 bashkatdhetarëve që ndanë titullin e më të mirit: Emiljo Mehillaj, Bianka Pajo, Sigela Muharremi, Alueda Kuka.

Vendi i dytë u nda prej 2 shqiptarëve gjithashtu, Arlind Billa e Xhoela Bame.

Vendi i tretë i takoi Alket Ciku dhe Gerald Topalli – përsëri shqiptar.

Ata kanë studiuar një mori degësh, prej Inxhinierisë Civile, Inxhinierisë Elektronike, Ekonomi, Biologji Molekulare e Gjenetike etj.

Të fundit

Shpërndahen 17 mijë tekste shkollore për nxënësit në diasporë

Nëpërmjet një reagimi në Facebook, Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, bëri me dije se për të dytin vit radhazi, në bashkëpunim të ngushtë të Ministrisë p

12 vjeçari detyron shkollën në Suedi të përfshijë Kosovën në librat shkollorë

Nxënësi shqiptar, Dielli, një djalë 12 vjeçar me prejardhje nga Kosova, ka vërejtur se në librat e tij shkollor mungon Kosova. Ai e ngriti zërin për këtë çështje, gjë kjo që detyroi shk

Shqiptarja fiton konkursin për lojërat digjitale

Sindi Breshani, artistja shqiptare në Londër, është një nga fitueset e konkursit “Women in Games: Student Portfolio Award” në fushën e industrisë së lojërave digjitale. “Women in Games

Shqiptari merr gradën e lartë në Forcat Ushtarake Ajrore të SHBA

Komuniteti Rockwall ka festuar ditën e djeshme një moment historik. Shqiptari Edmond Smajli, një i diplomuar në Shkollën e Mesme Rockwall, mori gradën Toger i klasit të Dytë në Forcat Ushtara

Si parakalonin shqiptarët në Chicago gjatë viteve të 60’ta

Një fotografi e vjetër e shqiptarëve me plis dhe veshje kombëtare, e bërë në vitet e 60’ta në Chicago, është shpërndarë së fundi në rrjetet sociale. Ky parakalim i tyre në këtë qyte

Dy shqiptarët muslimanë restaurojnë kishat italiane

Luan Hallulli dhe Arben Muka janë dy shqiptarët që kanë tërhequr vëmendjen e mediave italiane për nismën e veçantë që kanë ndërmarrë për të rindërtuar kishat e shkatërruara. Në një

Info Tjera