Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/20200916_150549.jpg

Shqiptarja fiton konkursin për lojërat digjitaleSindi Breshani, artistja shqiptare në Londër, është një nga fitueset e konkursit “Women in Games: Student Portfolio Award” në fushën e industrisë së lojërave digjitale.

“Women in Games” është një organizatë jo-fitimprurëse që kërkon një industri, kulturë dhe komunitet lojërash pa diskriminim gjinor, ku barazia e plotë e mundësive, trajtimit dhe kushteve i fuqizon të gjitha gratë për të arritur potencialin e tyre të plotë.

Punon në partneritet me ambasadorë individualë dhe partnerë korporatash për ta bërë barazinë realitet. “Women in Games” operon prej 10 vitesh dhe tani përfaqësohet zyrtarisht në 32 vende të ndryshme.

Shqiptarja Sindi Breshani është vlerësuar për vënien e artit vizual në shërbim të narracionit. Sindi është Asistente Pedagoge pranë “Goldsmiths, University of London” dhe po kryen Masterin në “Information Experience Design” në Royal College of Art.

Ajo jeton në Londër, kurse ka lindur dhe është rritur në Shqipëri, më pas ka shkuar për studime në Britani.

Sindi ka marrë pjesë në evente dhe kompeticione të ndryshm

Të fundit

12 vjeçari detyron shkollën në Suedi të përfshijë Kosovën në librat shkollorë

Nxënësi shqiptar, Dielli, një djalë 12 vjeçar me prejardhje nga Kosova, ka vërejtur se në librat e tij shkollor mungon Kosova. Ai e ngriti zërin për këtë çështje, gjë kjo që detyroi shk

Shqiptari merr gradën e lartë në Forcat Ushtarake Ajrore të SHBA

Komuniteti Rockwall ka festuar ditën e djeshme një moment historik. Shqiptari Edmond Smajli, një i diplomuar në Shkollën e Mesme Rockwall, mori gradën Toger i klasit të Dytë në Forcat Ushtara

Si parakalonin shqiptarët në Chicago gjatë viteve të 60’ta

Një fotografi e vjetër e shqiptarëve me plis dhe veshje kombëtare, e bërë në vitet e 60’ta në Chicago, është shpërndarë së fundi në rrjetet sociale. Ky parakalim i tyre në këtë qyte

Dy shqiptarët muslimanë restaurojnë kishat italiane

Luan Hallulli dhe Arben Muka janë dy shqiptarët që kanë tërhequr vëmendjen e mediave italiane për nismën e veçantë që kanë ndërmarrë për të rindërtuar kishat e shkatërruara. Në një

“Kam përjetuar racizëm, por ia kam dalë”

Albiona Manzo është një vajzë shqiptare, e cila arriti të mbledhë 18,750 pikë në provimet kombëtare të këtij viti shkollor dhe të jetë e para Departamentin e Informatikës të Universitet

Filantropi Lazim Destani financon rehabilitimin e Klinikës Kirurgjikale

Në fazën e finalizimit të punimeve për rinovimin e Klinikës Kirurgjikale “Shën Klimenti i Ohrit” (Kirurgjia e Qytetit) në Shkup, filatropi i njohur dhe anëtari i Këshillit Koordinues të

Info Tjera