Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/1903_albania_-tirana_0767-copy-dk1-1336x891.jpeg.jpg

Si do të votoj diaspora në zgjedhjet e 25 prillitÇdo shqiptar që jeton jashtë vendit, sipas ministrit për Diasporën Pandeli Majko, do të mund të votojë në zgjedhjet e 25 prillit pa pasur nevojë të deklarojë adresën.

Në mbledhjen e nënkomisionit për diasporën dhe migracionin, Majko theksoi se është krijuar një kakofoni, pasi duket sikur por të mos kesh deklaruar adresën, emigrant nuk ka të drejtë të votosh, gjë e cila sipas tij nuk është e vërtetë.

Ministri Majko, duke qenë i vetëdijshëm se ligji ka ngarkuar KQZ-në të krijojë të gjithë bazën ligjore për votën e emigrantëve, sqaroi se kontaktet me këtë institucion, si dhe OSBE-në janë të shpeshta.

Ndërkohë KQZ ka ngritur një grup pune i cili po harton një projektvendim mbi mundësinë e votës së emigrantëve. Po shtyqyrtohen disa variante si vota me postë apo përmes teknologjisë.

Megjithatë, për të marrë pjesë në votime emigrantët shqiptarë do të duhet të regjistrohen më parë pranë Gjendjes Civile.

Të fundit

Zgjerohet Kongresi Panshqiptar

Kongresi Panshqiptar Amerikan (KPA) me kënaqësi njofton se ka hapur zyrën në Uashington. Zyra, e vendosur në 1101 Pennsylvania Avenue, është vetëm tri rrugë nga Shtëpia e Bardhë dhe në dis

Sot nis regjistrimi i diasporës

Sot nis regjistrimit i popullsisë, familjeve dhe banesave, për të punësuarit në përfaqësitë diplomatike dhe konsullore si dhe familjarët e tyre, për diasporën, pjesëtarët e armatës jasht

Arber Bullakaj u zgjodh në organin më të lartë drejtues të PS Zvicër

Në konferencën e sotme vjetore të Migranteve Socialdemokratë të PS Zvicër u zgjodhën dy përfaqësues për Këshillin Drejtues të Partisë Socialdemokrate të Zvicrës. Për postin e lakmuar k

Hapet edhe një shkollë shqipe në Zvicër

Shkolla shqipe në Zvicër sa po vjen e po zgjerohet po zgjerohet në Zvicër, bashkë me ta edhe numri i nxënësve shqiptarë. Kështu, në vazhdimësi të aktiviteteve të ndryshme me rastin e dit

Aktivitetet e Lobit Euro-Atlantik Shqiptar me rastin e 5 vjetorit të themelimit

Në datën 20 Shkurt 2021, Lobi Euro-Atlantik Shqiptar organizoi aktivitetin festiv “5 Vjet LEASH”, i cili u mgajt virtualisht me moderimin profesional të z. Festim Zaçe. Në këtë aktivitet na

Gjesti i çiftit shqiptar, jehonë në mediet amerikane

Në kohën kur Shtetet e Bashkuara po ballafaqohen me valën e të ftohtit dhe në veçanti Teksasi, ku miliona njerëz kanë mbetur pa energji elektrike dhe ngrohje, vullnetarët kanë filluar t’i

Info Tjera