Diaspora jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/03/auto_arberrr1615821521.jpg

Si u zgjodh 26 vjeçari nga Kosova në krye të socialdemokratëve në Suedi26 vjeçari nga Kosova Arbër Gashi, është zgjedhur kryetar i Partisë Socialdemokrate në qytetin e Halmstadit të Suedisë.

Ai në një intervistë ka thënë se për të është një kënaqësi që ka marrë këtë detyrë të re.

“Kur erdhi koha për ta zgjedhur një kryetar të ri filluan anëtarët me nominime për përfaqësues tanë brenda partisë”.

“Unë isha i gatshëm dhe kandidova, pasi mora nominime nga plot anëtarë të partisë. U zgjodha nga Kuvendi i partisë me mandat të plotë, e cila normalisht ishte kënaqësi. Mbas zgjedhjes së kryetarit, u zgjodh edhe kryesia e re”, ka thënë Gashi.

Ai ka deklaruar se si qytetar i Suedisë më prejardhje shqiptare është një obligim shtesë të jesh figurë publike, sepse sipas tij do të jetë edhe ambasador për atë vend dhe atë popull.

“Besoj se është në të mirën jo vetëm për shqiptarët, por edhe për suedezët që qytetarët me prejardhje ndryshme të marrin pjesë në shoqërinë e përbashkët. Suedia, sot ka plotë etni të ndryshme brenda shtetit, dhe besoj se është një vlerë e madhe e saj. Potencialin e arrijmë vetëm kur kemi edhe përfaqësim në vendimmarrje, sepse gjithmonë duhet udhëheqja të reflektojë se si duket shoqëria. Pra, është një nder shumë i madh për mua po edhe një vlerë për shoqërinë suedeze”.

Gashi ka treguar se do të punojë për shqiptarët që janë atje por edhe për suedezët.

“Unë angazhohem për të gjithë qytetarët e Halmstadit, pa marr parasysh se nga janë. Shpresoj së në të ardhmen do të kemi më shumë shqiptarë të përfaqësuar në Halmstad dhe qytetet tjera. Ata të cilët identifikohen me vlerat tona si parti dhe ideologjinë tonë janë gjithmonë të mirëseardhur të anëtarësohen dhe të zhvillojnë vendin së bashku me mua”.

Ai ka theksuar se angazhimin e tij në këtë subjekt e ka pasë qysh nga mosha 14 vjeçare.

Të fundit

I vdes gruaja gjatë lindjes, kolegët e befasojnë kosovarin me ndihmën e tyre

Punonjësit e ndërmarrjes Odenwäller nga Bruchköbel afër Hanau-t kanë filluar një fushatë ndihme për një koleg të ri i cili ka përjetuar një tragjedi të rëndë familjare nga koronavirusi

Mbi 160.000 të regjistruar nga Diaspora

Sipas të dhënave të Entit Shtetëror për Statistika deri tani janë regjistruar 160.519 mërgimtarë që jetojnë përkohësisht jashtë vendit. Ky numër nuk është edhe aq i madh duke krahasuar

Marko Kepi, zyrtarisht kandidat për anëtar të Këshillit të Qytetit të New York-ut

Zgjedhjet e përgjithshme për anëtarët e Këshillit të Qytetit të New York-ut do të mbahen më 2 nëntor 2021. Ka disa zgjedhje speciale për vendet e lira të lira në 2020 dhe në fillim të 2

Përse shqiptarët paguajnë 61% më shumë për sigurimin e makinës?

Rreth zhvatjes që u bëhet të huajve, dhe në veçanti shtetasve të Kosovës nga kompanitë e sigurimit të automjeteve, është raportuar shpeshherë në mediat zvicerane. Tani, një studim krahas

Mbi 49 mijë mërgimtarë janë regjistruar në mënyrë elektronike

Enti Shtetërorë për Statistika njofton se numri i qytetarëve të regjistruar që jetojnë jashtë vendit ka shkuar në 49.837, transmeton Alsat. Numrat që janë regjistruar deri më ditën e sotm

Zgjerohet Kongresi Panshqiptar

Kongresi Panshqiptar Amerikan (KPA) me kënaqësi njofton se ka hapur zyrën në Uashington. Zyra, e vendosur në 1101 Pennsylvania Avenue, është vetëm tri rrugë nga Shtëpia e Bardhë dhe në dis

Info Tjera