Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/received_1169582570078501.jpeg

10 milionë për rimëkëmbjen ekonomike të komunaveMinistri i Pushtetit Lokal, Goran Rakiq në prani të kryeministrit Avdullah Hoti, ministrit të Shëndetësisë, Armend Zemaj, ministrit të Arsimit, Ramë Likaj dhe kryetarëve të komunave, në një takim të organizuar për të diskutuar për situatën e shkaktuar nga virusi Covid-19, foli për mbështetjen e komunave për rimëkëmbjen ekonomike.

Pas shqyrtimit të situatës, ministri Rakiq prezantoi aktivitetet e MPL-së gjatë pandemisë, si dhe planet për të ardhmen.

Duke folur për ndihmën dhe përkrahjen për komunat, përveç shumë projekteve që janë në fazën e zbatimit, ministri theksoi projektet që zbatohen përmes skemës së granteve për performance komunale, ku 4.9 milionë euro u ndanë nga MPL-a dhe qeveria e Zvicrës, Suedisë dhe Norvegjisë.

Ai theksoi gjithashtu, rëndësinë e projekteve nga Programi për Zhvillimin e Infrastrukturës Socio-Ekonomike dhe Bashkëpunimit Ndërkomunal në vlerë prej 573,347 euro, si dhe projekti  “Komuna për Rininë” të financuar nga Qeveria Japoneze përmes Bankës Botërore në vlerë prej 3 milionë.

Në fund të prezantimit të tij, ministri foli për Planin e Qeverisë për Rimëkëmbjen ekonomike.

“Në lidhje me aktet e fundit të miratuara nga Qeveria, pra Vendimi për miratimin e Planit të Zbatimit të Programit të Rimëkëmbjes Ekonomike, Ministria mori përsipër përgjegjësinë për zbatimin e detyrimeve nga ky proces. Në këtë drejtim, 10 milionë euro do të ndahen për komunat për të menaxhuar situatën e krijuar nga pandemia COVID-19, si dhe 29 milionë euro për të mbështetur komunat. Për më tepër, në përputhje me kërkesën e Zyrës së Kryeministrit, Ministria ka përgatitur propozime për projeksion investimesh në projektet e infrastrukturës në nivelin lokal për periudhën pesëvjeçare 2021-2025, në vlerë prej 58,388,098.23 euro”, u shpreh Rakiq.

Të fundit

Mësohet data e lansimit të telefonit të rrotullueshëm nga LG

Kompania për prodhimin e telefonave të mençur LG ka paralajmëruar dy projekte të reja që do ti shpalos vitin e ardhshëm. Fjala është për Rainbow dhe B Project. I pari pritet të jetë një v

Kompania kosovare bëhet referencë e profesionalizimit në ndërtimet infrastrukturore

Kompanitë kosovare dita ditës po rriten e po profesionalizohen në fusha të ndryshme. Një nga sektorët që ka shënuar rritje pozitive është infrastruktura. Kur flasim për këtë sektor, padys

Ministria e Financave ka një kërkesë për bizneset

Ministria e Financave fton bizneset që ende nuk e kanë bërë përditësimin e të dhënave të tyre në sistemin EDI të ATK-së që ta kryejnë sa më shpejt këtë proces në mënyrë që të hap

Cila markë e telefonëve është më e besueshme, lista do ju befasoj

Kompania Counterpoint ka bërë një “listë besimi”, e cila rendit të gjithë prodhuesit e celularëve Android. Ato renditen bazuar në katër kritere – softueri, siguria, cilësia e

Rukiqi: Kosova në kolaps ekonomik

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë se nëse shtohen masat kufizuese ndaj Covid-19 pa zbatim të Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike, sektorë të ekonomisë do të shkojn

​Ministrja Bajrami për skandalin e 2 milionëshit: Janë bllokuar 560 mijë euro

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka bërë të ditur se deri më tani janë bllokuar 560 mijë euro nëpër xhirollogari të ndryshme dhe janë konfiskuar tri vetura, në lidhje me “avullimin

Info Tjera