Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/3d97f911-594f-4257-880c-d9aa1c6da22d.jpg

720 milionë për financim të rrjetit të ri të energjisë elektrike Baltik-BEKomisioni Europian do të investojë 720 milionë euro (844 milion dollarë) për të lidhur rrjetet elektrike të vendeve baltike me rrjetin e Bashkimit Europian, në një përpjekje për të ulur varësinë e tyre nga Rusia, njoftoi sot ekzekutivi i BE-së.

“Paratë do të shpenzohen kryesisht për ndërtimin e një kablli elektrik, që lidh Poloninë dhe Lituaninë përmes Detit Baltik”, tha presidentja e KE, Ursula von der Leyen, duke e quajtur atë një “lidhje harmonie”.

“Kjo do të zvogëlojë varësinë e tepruar të rajonit dhe mbështetjen e tepërt në një burim të vetëm të importeve të energjisë, duke e lidhur atë në harmoni të plotë me pjesën tjetër të Bashkimit Europian”, shtoi ajo.

Në vitin 2018, të tre Vendet Baltike, së bashku me Poloninë, nënshkruan një marrëveshje me BE-në për të lidhur të gjitha sistemet elektrike të Baltikut me Rrjetin Europian Kontinental përmes Polonisë deri në vitin 2025.//ATSH

Të fundit

KEK: Miniera asnjëherë nuk ka operuar më mirë dhe më sigurt

KEK njofton opinionin se miniera këtë vitë ka arritur rezultatet më të mira që nga pas lufta dhe rezultatet janë evidente. Njëherit edhe niveli i sigurisë në punë dhe operime ditore është

OAK: Ndëprerjet e lidhjeve telefonike dhe mosnjohja e kodeve të internetit në Kosovë, faktor dëmtues i bizneseve

Problemet e telefonisë mobile, kualiteti i dobët i shërbimeve të telefonive mobile, problemet me mbulimin e rrjetit 3G dhe 4G në autostradë dhe problemet me IP që po dëmtojnë me miliona euro

Instagram u mundëson krijuesve një mënyrë të re për të bërë para

Krijuesit e Instagram tani kanë më shumë mënyra për të bërë para. Përmes platformës tani influencerët mund të shesin simbole gjatë transmetimeve live, një testim i cili po zgjerohet edhe

Nënshkruhet Memorandumi për zhvillim të mëtejmë të tregjeve financiare

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare të Republikës së Shqipërisë, Ervin Met

Forumi Ekonomik: Më 2025 robotët zëvendësojnë punëtorët

Në vitin 2025 parashikohet që gjysmën e punëve që bën njeriu do t’i bëjnë makineritë robotike. Një parashikim i tillë vjen nga Forumi Ekonomik Botëror, i cili shkruan se “revolucioni r

Oda e Afarizmit: Qindra mijëra euro po humb Kosova nga mosefikasiteti i MPJ-së

Problemet e bizneseve me ambasadat, kërkesa për rritjen e komunikimit reciprok, mungesa e atasheve ekonomike, mosnjohja e Kosovës dhe problemet me listimin e emrave të qyteteve të Kosovës në gj

Info Tjera