Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/MINISTRIA-E-FINANCAVE-scaled.jpg

Bajrami: Buxheti duhet të miratohet sot që vendi të mos mbetet në krizëMinistrja e Financave, Hykmete Bajrami ka kërkuar që Projektbuxheti i viti 2021 të miratohet sot, përkundrazi sipas saj, vendi do të mbetet në krizë.

Bajrami gjatë prezantimit të Projektbuxhetit, tha se të hyrat do të janë rreth 1.9 miliard euro.

“Është me rëndësi vitale që ky buxhet të votohet sot. Ky buxhet kërkohet që të votohet që vendi të mos mbetet në krizë. Projektbuxheti trajton përballen me pandeminë. Pas një rënie 6.7 për qind, gjatë 2021 do të jetë 5.1 për qind. Të hyrat do të janë rreth 1.9 miliard euro, kurse shpenzimet do të janë 2.4 miliardë euro”, tha Bajrami.

Ajo ka shtuar se për rimëkëmbjen ekonomike nga pandemia COVID-19, janë paraparë të ndahen 182.4 milionë euro.

“Është paraparë Fondi i Rimëkëmbjes Ekonomike të jetë 182.4 milionë euro. Sektori i shëndetësisë gjatë vitit 2021 do të jetë me buxhet me të lartë. Miratimi i këtij buxheti, do të dërgoj sinjal te komuniteti i biznesit dhe në masë të madhe pasigurinë në ekonomi, e cila mund të shfaqet pas shpërndarjes së kësaj legjislature”, tha ajo.

Qeveria e kishte bartur Projektligjin për Buxhetin 2021 në Kuvend, por nuk është votuar ende. E shpërndarja e Kuvendit rrezikon ta lërë Kosovën edhe pa buxhet në muajin mars. Në momentin kur shpërndahet Kuvendi ose puna e tij pezullohet, të gjitha nismat ligjore u kthehen sponsoruesve përfshirë edhe Projektligjin për Buxhetin dhe marrëveshjet financiare ndërkombëtare.

Sipas Ligjit për Menaxhimin e Financave Publike dhe Përgjegjësitë, në mungesë të një Ligji për Ndarjet Buxhetore do të vlenin vetëm për dy muajt e parë të vitit 2021 nëse zgjedhjet e përgjithshme për deputetët e Kuvendit janë mbajtur më pak se katër muaj para fillimit të vitit përkatës fiskal duke siguruar një ndarje buxhetore për çdo organizatë buxhetore, që është e barabartë me 16.67 për qind të ndarjes buxhetore nga Ligji i Ndarjeve Buxhetore të vitit 2020.

Pas kësaj periudhe vetëm Kuvendi, me anë të një vendimi, mund të autorizojë zgjatjen e Ligjit për Ndarjet Buxhetore të vitit të kaluar fiskal edhe për muajin mars.   Ligji për Ndarjet Buxhetore i vitit të kaluar fiskal, në asnjë rast, nuk mund të zgjatet për më shumë se tre muaj të vitit të ardhshëm fiskal.

http://www.kuvendikosoves.org/shq/livestream/

Të fundit

Vjen në Kosovë laboratori i njohur hungarez

Laboratori i njohur ndërkombëtar Neumann Labs ka nisur operimin në Kosovë. Me këtë rast, drejtori i “IPL Neumann Labs” në Kosovë, Musa Ahmeti ka thënë se realizimi i këtij investimi vje

ATK tejkalon planin e të hyrave janar-maj 2021 për 23.9 milion euro

Vazhdon trendi i rritjes së të hyrave nga Administrata Tatimore e Kosovës, ku nga muaji janar deri në maj 2021 është arritur që të inkasohen 23.9 milion euro me shumë së plani i paraparë, n

Në këtë vend i jepet fund përdorimit të teknologjisë 3G

Gjermania i jep fund telefonisë mobile 3G, e njohur gjithashtu si UMTS. “Telefonica O2” ka njoftuar se në korrik do të fillojë fikjen e rrjetit të saj 3G në rajonet e para, që do të përfu

Firefox me ridizajnimin më të madh të bërë deri më tani

Ashtu siç ishte paralajmëruar disa muaj më parë, ridizajnimi masiv i shfletuesit Firefox ka mbërritur tashmë. Mozilla thotë se dizajni i ri redukton shpërqendrimet, klikimet shtesë apo koha e

Samsungu nis prodhimin e modeleve të reja të palosshme

Telefonat e rinj të palosshëm nga Samsungu – Galaxy Z Flip 3 dhe Galaxy Z Fold 3 – pritet të lansohen në muajin gusht të këtij viti. Kompania tashmë raportohet se ka nisur prodhimin në mas

Asambleja e Shoqatës së Bankave të Kosovës zgjodhi kryesinë

Shoqata e Bankave të Kosovës ka mbajtui mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme me ç‘rast zgjodhi kryesinë e re dhe anëtarët e Bordit të Drejtorëve për mandat dy-vjeçar. Gjatë kësaj mbl

Info Tjera