Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/11/mmm-780x439-1.jpg

BE-ja ndau ndihma për nëntë anëtarët e saj: Cili shtet përfitoi më së shumtiKomisioni Evropian u ka ndarë 14 miliardë euro nëntë vendeve të BE-së, në formë të pakos së dytë të ndihmës për të ruajtur vendet e punës.

Asistenca është ndihmë nën instrumentin “Sure” për të mbuluar kostot që lidhen drejtpërdrejt me financimin e skemave kombëtare me kohë të kufizuar dhe masa të ngjashme të paraqitura në përgjigje të pandemisë së coronavirusit.

Kroacia mori 510 milionë euro, Qipro 250 milionë euro, Greqia dy miliardë euro, Italia 6,5 miliardë euro shtesë, Letonia 120 milionë euro, Lituania 300 milionë, Malta 120 milionë, Sllovenia 200 milionë dhe Spanja katër miliardë euro shtesë.

BE siguroi paratë për këto nevoja duke shitur bono në tregjet ndërkombëtare të kapitalit.

Në fund të tetorit, Italia, Spanja dhe Polonia kishin marrë tashmë një total prej 17 miliardë eurosh përmes kësaj skeme.

Në total, si mbështetje financiare për ruajtjen e vendeve të rregullta, Kroacia do të marrë një miliard euro, Qipro 479 milionë, Greqia 2.7 miliardë, Italia 27.4 miliardë euro, Letonia 192 milionë, Lituania 602 milionë, Malta 244 milionë, Sllovenia 1.1 miliard dhe Spanja 21.3 miliardë euro.

Të fundit

Qeveria ka paraparë edhe 182 milionë euro për biznese

Mbi 182 milionë euro ka paraparë Qeveria e Kosovës në Projektbuxhetin për vitin 2021, në Programin për rimëkëmbje ekonomike, që ka për qëllim përkrahjen e bizneseve që kanë pësuar humb

Kërkohet heqja e TVSH-së për investimet në energjinë solare

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka publikuar projektin për “Promovimi i Efiçiencës së Energjisë dhe Burimeve të Ripërtritshme në Kosovë”. Qëllimi i projektit nga INDEP ishte

ATK ka një njoftim për bizneset

Administrata Tatimore e Kosovës, ju rikujton se tatimpaguesit që kanë pranuar njoftimin nga Ministria e Financave se janë përfitues të subvencioneve, do t’i pranojnë pagesat në ditët në vi

Samsung do të ofroj një opsion të ri në Galaxy S21

Gjigandi jug korean Samsung pritet të sjellë modelin e Galaxy S21. Por, ky model do të sjellë një mënyrë të lehtë për hapjen e tij. Derisa modelet tjera janë të krijuara për të mundësua

Rritet tregtia online në kushtet e covid në Maqedoni

Për shkak të korona-krizës, qytetarët i ndryshuan zakonet e konsumit. 36% prej tyre e kanë rritur vëllimin e blerjeve në internet. Që nga fillimi i krizës është shënuar rritje prej 177% t

GAP: Institucionet e Kosovës me rekrutime jomeritore

Instituti GAP sot ka publikuar raportin “Rekrutimet jomeritore në institucionet publike”, i cili analizon ndikimin e projektit britanik në emërimin e profesionistëve në pozita të larta udhë

Info Tjera