Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/remitancat.jpg

Diaspora jonë vazhdon të ndihmoj ekonominë kosovareMërgata kosovare po vazhdon të jetë shtyllë e rëndësishme e ekonomisë tonë.

Me gjithë shumë pengesave e telasheve të shkaktuara nga koronavirusi, diasora jonë ka vazhduar edhe gjatë qershorit të ndihmoj Kosovën me mjete.

Vetëm këtë muaj, janë dërguar 81.6 milionë euro, që është 8.1 milionë euro më shumë se periudha e njëjtë e një viti më parë.

Kujtojmë se rekordi i remitencave ishte në muajin maj të këtij viti, ku mërgimtarët dërguan 104 milionë euro.

Të fundit

YouTube do testoj rivalin e TikTok

YouTube ka njoftuar se do të testojë një version beta në Indi për të rivalizuar aplikacionin popullor të videove TikTok. Platforma e re e quajtur YouTube Shorts, do të kufizojë videot në 15

Fillon “Autostrada e Paqes”

Javën e ardhshme në Kosovë pritet të qëndrojnë ekspertë nga Korporata Ndërkombëtare e Financave dhe Zhvillimit në SHBA dhe Banka e Eksport Importit. Këto dy korporata ditë më parë kanë

Edhe një arritje nga kompania Frutex

Kompania kosovare Frutex është certifikuar si operator i autorizuar ekonomik. Kjo certifikatë u nda nga Ushtruesi i detyrës së Drejtorit të Përgjithshëm, Ibrahim Xhaka për drejtorin e Frutex,

Qendra e të dhënave nënujore e Microsoft nxirret nga uji pas dy vjetësh

Dy vjet më parë, Microsoft fundosi një qendër të dhënash në brigjet e Orkney (Mbretëria e Bashkuar) në një eksperiment të egër. Kjo qendër e të dhënave tani është marrë nga fundi i o

Facebook vjen me një risi

Facebook ka bërë të ditur se do të lansojë syzet e mençura vitin e ardhshëm, të cilat mund të lidhen edhe me telefonat e mençur si pjesë e një aleance me titanin e syzeve EssilorLuxottica.

Të kujt janë pronat në Kosovë?

Serbia nuk ka pronë të saj në Kosovë dhe pretendimet e saj për prona në Kosovë janë krejtësisht të natyrës politike, vlerësojnë Afrim Hoti, profesor i të Drejtës Ndërkombëtare dhe Muh

Info Tjera