Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/06/export.jpg

Eksportet kosovare shënojnë rritje të ndjeshmePërkundër problemeve të shumta ekonomike që i ka shkaktuar pandemia, prodhimet kosovare po vazhdojnë të eksportohen në shtetet e ndryshme.

Vetëm në muajin qershor, vlera e eksportit arriti në shumën prej 44.6 milionë euro, që në krahasim me muajin maj, ka shënuar rritje për rrth 6 milionë euro.

Gjithashtu, në krahasim me qershorin e vitit të kaluar ka rritje të ndjeshme të shifrave të eksporteve.

Në qershorin e vitit 2019 u eksportuan 32.1 milionë euro prodhime kosovare.

Të fundit

BERZH: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret për 5 përqind

Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret rreth 5 për qind këtë vit si pasojë e pandemisë me koronavirus, mirëpo vitin e ardhshëm mund të kthehet në binarë me një rritje prej 4 për qind,

Deklaratë e përbashkët nga Oda Amerikane në Kosovë dhe Oda Amerikane në Serbi

Në vijim të marrëveshjes së ndërmjetësuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës mbi normalizimin ekonomik, të nënshkruar në Uashington më 4 shtator, udhëheqësit e Odës Ekonomike Amerikane

ATK nis komunikimin e drejtpërdrejt me bizneset

Pandemia COVID-19 përveç krizës shëndetësore ka goditur mjaftë shumë edhe sektorin e ekonomisë në vendin tonë, ku me rritjen e numrit të të infektuarve kemi pasur shtim të masave të kont

KEK-u ndihmon të rinjtë e dy komunave me trajnime profesionale falas

Korporata Energjetike e Kosovës si pjesë të përgjegjësisë së saj sociale, ka marrë vendim që t’i trajnoj 100 të rinj dhe të reja në Qendrën e trajnimeve që funksionon në kuadër të k

4K po zëvendësohet me 8K

Pavarësisht se televizorët 4K janë ende në fillesat e tyre, kjo nuk e ka ndalur progresin e 8K-së. Gjithsesi, nuk bëhet fjalë për një kohë të shkurtër, dhe ka ende shumë pengesa teknike p

Qeveria ndan 60 milionë euro për subvencionimin e pagave të bizneseve

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka ndarë 60 milionë euro për subvencionimimin e pagave për bizneset aktive. Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami në prezantimin e këtij propozimi tha

Info Tjera