Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/06/Takimi-me-kryeministrin-scaled.jpg

Guvernatori Mehmeti shpreh gatishmërinë e BQK-së për të ndihmuar rimëkëmbjen ekonomikeGuvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti i shoqëruar nga kryetari i Bordit të BQK-së, Flamur Mrasori është takuar me kryeministrin e Qeverisë së Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti, i shoqëruar nga ministrja e Financave, Hykmete Bajrami.

Guvernatori Mehmeti dhe kryeministri Hoti diskutuan për mundësitë e BQK-së për ta mbështetë qeverinë në realizimin e Pakos së rimëkëmbjes ekonomike.

Gjithashtu, guvernatori Mehmeti shprehu gatishmërinë e BQK-së për të bashkëpunuar me Qeverinë e Kosovës në përballim të sfidave ekonomike të vendit.

Me këtë rast, Kryeministri Hoti kërkoi që Banka Qendrore e Kosovës të ketë rol aktiv në krijimin e parakushteve për realizimin e Pakos së rimëkëmbjes ekonomike, sidomos sa u përket masave që kanë të bëjnë me Garantimin dhe Ristrukturimin e Kredive, por edhe me rritjen dhe ruajtjen e likuiditetit, si dhe masave të tjera që kanë të bëjnë me lehtësimin e lëvizjes së bashkatdhetarëve tanë dhe kostove, në mënyre që të sigurohet ardhja e tyre në Kosovë.

Të fundit

KEK ndërpret praktikën e emërimeve arbitrare të menaxherëve

Korporata Energjetike e Kosovës ka theksuar se ndjehet e obliguar për sqarimin e opinionit, se shkrimi i publikuar në një portal në lidhje me “avancime të militantëve të partive në pozita t

Mehmeti: Bien remitencat për 14 përqind, sektori i sigurimeve më i godituri në pandemi

Si pasojë e pandemisë Covid-19, për herë të parë në vendin tonë kanë shënuar rënie të theksuar të ardhurat nga mërgata dhe kështu pritet të ketë rënie në vazhdimësi. Këtë vit ka

BSPK mbështet menaxhmentin e KEK-ut

Sot, KEK-un e ka vizituar kryetari i BSPK-së Avni Ajdini dhe bashkëpunëtorja e tij Dafina Mehaj, të cilët u pritën nga Kryeshefi Ekzekutiv (u.d.) i KEK-ut, Luigj Imeri me bashkëpunëtorë. Në

Bankat komerciale prezantojnë mundësitë për qasje në financa për bizneset e prekura nga COVID-19

Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë organizoi një konferencë virtuale mbi qasjen në financa për biznese, marrë parasysh pasiguritë e mëdha financiare të kësaj kohe. Gjatë kësaj konference,

Rreth 500 milionë euro kredi të reja për 5 muaj

Me gjithë telashet e shkaktuara nga pandemia Covid-19, bankat në Kosovë po vazhdojnë të japin kredi. Sipas të dhënave të publikuara nga Banka Qendrore e Kosovës, nga janari deri në muajin ma

BE miraton 32 mega projekte të reja për gazin natyror

Parlamenti Evropian u ka dhënë dritën jeshile fondeve të BE-së për tubacionet e gazit dhe sistemet e ruajtjes, ndërkohë nga krahu tjetër zemërimi i ekologjistëve ka arritur kulmin, duke e q

Info Tjera