Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/received_925524067958127-1-e1595847901485.jpeg

Kalon Projektligji për Rimëkëmbje EkonomikeNë Komisionin për Buxhet dhe Transfere ka kaluar Projektligji për Rimëkëmbje Ekonomike, me kushtet të cilat i ka vendosur Partia Demokratike e Kosovës.

Deputeti i PDK-së, Bedri Hamza, ka prezantuar katër amendamente para Komisionit dhe ka kërkuar që të votohen nga anëtarët e Komisionit.

“Ne po e shohin që Ligji për Rimëkëmbje s’po mund të aprovohet. Dhe duke pasur për bazë situatën ekonomike dhe shëndetësore, ne si PDK kemi deklaruar edhe më herët që i kemi disa propozime shtesë dhe nëse merren në konsideratë dhe bëhen pjesë ne do ta mbështesim edhe në Komision edhe në lexim të dytë”, tha Hamza.

“Pako për bizneset të jetë 200 milionë euro; Pagesa për punëtorët që e kanë humbur vendin e punës me nga 300 euro; Heqja e TVSh-së për lëndën e parë dhe rimbursimi i mjeteve për 10% nga Trusit për ata që kanë deri në 10 mijë euro”.

Deputetja Mimoza-Kusari Lila ka theksuar se po bëhen pazare politike me nevojat e qytetarëve.

“Propozoj qe si temë të diskutohet e veçantë. Fatkeqësia që po ju prezantojmë qytetarëve është se nevojat e tyre po bëhen pazare politike dhe duhet me shqyrtuar me seriozitet secilin rekomandim”.

Ndërsa deputeti Gazmend Abrashi nga AAK-ja ka thënë se do t’i mbështes rekomandimet e Grupit Parlamentar të PDK-së, për Projektligjin për Rimëkëmbje Ekonomike, raporton EO.

“Jemi dëshmitarë që të hyrat e buxhetit pritet me qenë për 350 milionë më të vogla se periudha e njëjtë dhe politizimi i tipit që qytetit të Podujevës është i paarsyeshëm me përkrahjen që ky Komision duhet me na dhanë neve dhe GP-së së PDK dhe do ta votojë pro”.

Më 12 tetor, pas gjashtë dështimeve, Kuvendi me 64 vota për, asnjë kundër dhe asnjë abstenim, kishte votuar në lexim të parë këtë Projektligj.

Të fundit

KEK arrinë rekord të prodhimit

Pyetje: Si kanë për formuar Njësitë prodhuese të Energjisë Elektrike? Luigj Imeri: Duke u bazuar në informatat e shërbimeve zyrtare të Korporata Energjetike e Kosovës reflekton se ka arritur

Prodhohet bateria e makinës që mund të karikohet për 5 minuta

Bateri të afta të karikohen plotësisht në pesë minuta janë prodhuar në një fabrikë për herë të parë, duke shënuar një hap të rëndësishëm drejt makinave elektrike që karikohen aq sh

Bllokohet gjiganti i teknologjisë

Facebook ka pranuar një çështje që la shumë përdorues të iPhone të pyesnin pse kishin dalë nga aplikacioni i mediave sociale. Gjiganti i teknologjisë zbuloi një “ndryshim konfigurimi” t

ATK, së shpejti edhe me një shërbim të ri elektronik

Administrata Tatimore e Kosovës, vazhdimisht është në përpjekje që të ofroj lehtësira më të mëdha për tatimpagues. Së shpejti do të ofroj edhe një shërbim të ri elektronik, ku përmes

ATK-ja me shërbim të ri elektronik për tatim paguesit

Administrata Tatimore e Kosovës, vazhdimisht është në përpjekje që të ofroj lehtësira më të mëdha për tatimpagues. Së shpejti do të ofroj edhe një shërbim të ri elektronik, ku përmes

Mbi 700 mijë euro nga diaspora për menaxhimin e pandemisë

Është bërë e ditur, se vlera e grumbullimit të të ardhurave nga diaspora vetëm për Covid është mbi 717 mijë euro, ndihmat këto të ardhura nga diaspora, tha drejtori i Thesarit të Kosovë

Info Tjera