Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/DSC_2068_min.png

Kosova mund të dënohet për ndotje nga termocentraletKatër palë kontraktuese të Komunitetit të Energjisë në Ballkanin Perëndimor përballen me mundësinë e nisjes së procedurave për shkelje pasi ato dështuan të sjellin emetimet e SO2, NOx dhe PM nga termocentralet e tyre në përputhje me rregullat ndërkombëtare.

Sekretariati i Komunitetit të Energjisë tha se dërgoi letra paralajmëruese në Bosnje dhe Herzegovinë, Kosovë, Maqedoninë e Veriut dhe Serbinë për të shprehur shqetësime në lidhje me zbatimin e planeve të tyre kombëtare të zvogëlimit të emetimeve.

NERP bën caktimin e kufijve të dioksidit të squfurit, oksideve të azotit (NOx) dhe grimcave për objektet me një kapacitet prej më shumë se 50 MW.

Në rastin e këtyre katër shteteve kontraktuese në Ballkanin Perëndimor, pothuajse e gjithë ndotja e tepërt e ajrit në segment buron nga termocentralet me linjit.

Sekretariati dërgon letra paralajmëruese përpara fillimit të mundshëm të një procedure ekzekutimi, të quajtur zyrtarisht zgjidhja e mosmarrëveshjeve.

Sektori i energjisë është faktori kryesor në ndotjen e ajrit. Organizata ndërkombëtare theksoi se ndotja e ajrit është një problem afatgjatë në rajon.

Sektori i energjisë është një nga kontribuesit kryesorë dhe shkaktar për përkeqësimet shëndetësore dhe mjedisore, si dhe shumë vdekje të parakohshme, sipas deklaratës.

Të fundit

Në pritje të kompensimit për rrymën e paguar për veriun

Hana Muharremi nga Prishtina thotë se institucionet energjetike të Kosovës duhet të kthejnë paratë që kanë shkuar për faturat e energjisë për qytetarët e katër komunave të banuara me shu

NASA me mision në hapësirë

Një anije kozmike do të niset në hapësirë me një mision të veçantë; zbulimin e fosileve të Sistemit Diellor. Sonda Lucy do të shkojë në orbitën e Jupiterit për të studiuar dy grupe ast

Simfonia e 10-të e Beethovenit përfundohet nga inteligjenca artificiale

Algoritmet janë pjesë e jetës sonë të përditshme. Qoftë tek ecja me automjet, në botën e punës e të tjera, pa inteligjencë artificiale shumë gjëra njeriu nuk bën dot më. Në këtë dre

Kriza energjitike, ekspertët: Menaxhimi i mirë i sektorit ul importin

Në Shqipëri po debatohet gjerësisht këto ditë mbi krizën energjitike të paralajmëruar nga Kryeministri Edi Rama. Ekspertë të sektorit energjitik thonë se rritja e çmimit të gazit në treg

Fluturimi me balonë hapësinore nis nga viti 2024

Balonat kanë hyrë në garën e turizmit hapësinor, pasi kompania e teknologjisë World View bëri me dije se ka ndërtuar balonën, e cila do të mund të na dërgojë përtej Tokës, në një lart

Skandali Pandora Papers, dalin edhe emrat e Mancini me Viallin

Në 12 milionë dokumentet e hetuara nga gazetarët lidhur me parajsat fiskale të krijuara nga 29 mijë shoqëri off-shore, kanë rezultuar edhe emra të famshëm të botës së futbollit. Pas Guardi

Info Tjera