Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/received_598686074373315.jpeg

Paga minimale në Kosovë më e ulëta në BallkanAKB-ja në Këshillin Kombëtar për ekonomi dhe investime për herë të parë ka ngrit problemin e pagës minimale në Kosovë.

Që nga viti 2011 paga minimale nuk ka lëviz nga 130/170 euro sipas ligjit. Nenit 57 i Ligjit të Punës Këshilli Ekonomik Social i propozon Qeveris së Kosovës në
fund të vitit kalendarik përcaktimin e pagës minimale.

AKB, është duke e bërë një hulumtim studimor në baz të faktorëve zhvillimor që përcakton kriteret e rritjes së përgjithshme të tregut të punës kostoja e shpenzimeve jetësore të shkallës së konkurrencës dhe produktivitetin në vend,por edhe shkallës së papunsisë si pasoj Covid 19.

Gjatë pandemisë u pa se shumë puntor dhe biznese ishin të prekur nga papunësia kurse qeveria morri vendim që të paguaj pagat puntorëve 170 euro që ishin të gjithë të pa kënaqur.

Nis nga ky fakt AKB ka marr këtë inicjativ ti propozon edhe KKEI dhe KES që të lëvizim kah rritja e pagës minimale si determinus i qeverisë dhe bizneseve për të paguar puntoreët.

Gadishmëria e kryeministrit Hoti se po sa të harmonizohet KES ne bazë të kritereve për rritje në qeveri do të aprovohet na jep inkurajim të lëvizëm drejt ndryshimit pozitiv për puntorët pas 9 viteve.

Të fundit

​Ministrja Bajrami për skandalin e 2 milionëshit: Janë bllokuar 560 mijë euro

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka bërë të ditur se deri më tani janë bllokuar 560 mijë euro nëpër xhirollogari të ndryshme dhe janë konfiskuar tri vetura, në lidhje me “avullimin

Tinder lëshon aplikacionin me video

Tinder ka lansuar opsionin e ri “Face to Face”, përmes së cilit mund të bisedoni me kamerë. Që prej sot, njerëzit do mund të kenë “takime” përmes videos, pasi që rrethanat tani janë

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në ekonominë e Kosovës

Masat parandaluese të pandemisë COVID-19 shkaktuan rënien më të lartë të prodhimit vendor që nga paslufta duke bërë që Bruto Produkti Vendor (BPV) të bie për 9.28 % në tremujorin e dytë

Sanohen deformimet në rrugën N2, Prishtinë-QMI

Në kuadër të mirëmbajtjes së rrugëve që janë në përgjegjësi të Ministrisë së Infrastrukturës, po bëhet edhe sanimi i deformimeve në rrugën nacionale N2, përkatësisht nga kryeqyteti

Gërxhaliu:MSA mundësi shumë dimenzionale e pa shfrytëzuar nga Kosova

Kosova ka nënshkruar më 27 tetor të vitit 2015 në Strasburg Marrëveshjen e Stabilizim-Asociimit me Bashkimin Evropian. Kjo marrëveshje u cilësua e një rëndësie historike për integrimin poli

Biznesmenët shqiptarë bashkojnë forcat në një investim

Në Kriens të kantonit Lucern në Zvicër, përmes një aktiviteti të “Degës së Zvicrës Qendrore të Rrjetit të Bizneseve Shqiptare në Zvicër” dhe të “Unionit Invest AG” u inaugurua o

Info Tjera