Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/4BB4DAAB-8DF1-43CF-BE48-0D226E9D8EAC.jpeg.jpg

Shënojnë rekord remitencat nga diaspora (Tabela)Përkundër vazhdimit të pandemisë thuajse në të gjithë botën e sidomos në ato vende ku janë më shumë të koncentruar diaspora kosovare, këta të fundit po vazhdojnë të jenë infuzion i fuqishëm i mbështetjes së familjeve të tyre dhe ekonomisë në Kosovë.

Për vetëm 10 muaj, ata kanë dërguar përmes kanaleve zyrtare 796.5 milionë euro.

Sipas të dhënave të BQK-së, muajt ku më së shumti kanë ardhur remitencat janë muaji maj me mbi 104 milionë dhe muaji tetor me mbi 99 milionë euro.

Krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, remitencat këtë vit kanë rritje prej 90.9 milionë euro.

Të fundit

Qeveria ka paraparë edhe 182 milionë euro për biznese

Mbi 182 milionë euro ka paraparë Qeveria e Kosovës në Projektbuxhetin për vitin 2021, në Programin për rimëkëmbje ekonomike, që ka për qëllim përkrahjen e bizneseve që kanë pësuar humb

Kërkohet heqja e TVSH-së për investimet në energjinë solare

Instituti për Politika Zhvillimore (INDEP) ka publikuar projektin për “Promovimi i Efiçiencës së Energjisë dhe Burimeve të Ripërtritshme në Kosovë”. Qëllimi i projektit nga INDEP ishte

ATK ka një njoftim për bizneset

Administrata Tatimore e Kosovës, ju rikujton se tatimpaguesit që kanë pranuar njoftimin nga Ministria e Financave se janë përfitues të subvencioneve, do t’i pranojnë pagesat në ditët në vi

Samsung do të ofroj një opsion të ri në Galaxy S21

Gjigandi jug korean Samsung pritet të sjellë modelin e Galaxy S21. Por, ky model do të sjellë një mënyrë të lehtë për hapjen e tij. Derisa modelet tjera janë të krijuara për të mundësua

Rritet tregtia online në kushtet e covid në Maqedoni

Për shkak të korona-krizës, qytetarët i ndryshuan zakonet e konsumit. 36% prej tyre e kanë rritur vëllimin e blerjeve në internet. Që nga fillimi i krizës është shënuar rritje prej 177% t

GAP: Institucionet e Kosovës me rekrutime jomeritore

Instituti GAP sot ka publikuar raportin “Rekrutimet jomeritore në institucionet publike”, i cili analizon ndikimin e projektit britanik në emërimin e profesionistëve në pozita të larta udhë

Info Tjera