Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/cars-at-port.jpg

Shitjet e makinave të reja në BE bien 38% pas kufizimeve të reja të koronavirusitShitjet e makinave të reja në Bashkimin Europian ranë 22,3% nga viti në vit (qershor) dhe 38% në gjashtë muajt e parë të 2020, deklaroi një shoqatë tregtare.

“Gjithsej 949 722 vetura të reja u regjistruan muajin e kaluar, nga 1,22 milionë në qershor 2019”, deklaroi Shoqata Europiane e Prodhuesve të Automjeteve (ACEA) në buletinin e saj mujor.

Shifrat treguan një përmirësim të vogël në shitjet muaj pas një viti në krahasim me majin, i cili pësoi se shitjet janë ulur me 52,3% nga viti në vit në të gjithë Bashkimin Europian.

Tregu europian i automobilave ka pësuar një rrëzim rekord pas kufizimeve të reja të koronavirusit.

Po ashtu, pati rënie më të lartë në bazë vjetore në mars me rreth 55% dhe në prill, me 75%.

“Ndër tregjet kryesore të BE-së, shitjet e qershorit treguan një rënie të konsiderueshme në bord përveç në Francë, ku shitjet u rritën me 1,2 %, ndoshta për shkak të stimujve të qeverisë”, theksoi ACEA.

Të fundit

KEK: Miniera asnjëherë nuk ka operuar më mirë dhe më sigurt

KEK njofton opinionin se miniera këtë vitë ka arritur rezultatet më të mira që nga pas lufta dhe rezultatet janë evidente. Njëherit edhe niveli i sigurisë në punë dhe operime ditore është

OAK: Ndëprerjet e lidhjeve telefonike dhe mosnjohja e kodeve të internetit në Kosovë, faktor dëmtues i bizneseve

Problemet e telefonisë mobile, kualiteti i dobët i shërbimeve të telefonive mobile, problemet me mbulimin e rrjetit 3G dhe 4G në autostradë dhe problemet me IP që po dëmtojnë me miliona euro

Instagram u mundëson krijuesve një mënyrë të re për të bërë para

Krijuesit e Instagram tani kanë më shumë mënyra për të bërë para. Përmes platformës tani influencerët mund të shesin simbole gjatë transmetimeve live, një testim i cili po zgjerohet edhe

Nënshkruhet Memorandumi për zhvillim të mëtejmë të tregjeve financiare

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Fehmi Mehmeti dhe drejtori i përgjithshëm ekzekutiv i Autoritetit të Mbikëqyrjes Financiare të Republikës së Shqipërisë, Ervin Met

Forumi Ekonomik: Më 2025 robotët zëvendësojnë punëtorët

Në vitin 2025 parashikohet që gjysmën e punëve që bën njeriu do t’i bëjnë makineritë robotike. Një parashikim i tillë vjen nga Forumi Ekonomik Botëror, i cili shkruan se “revolucioni r

Oda e Afarizmit: Qindra mijëra euro po humb Kosova nga mosefikasiteti i MPJ-së

Problemet e bizneseve me ambasadat, kërkesa për rritjen e komunikimit reciprok, mungesa e atasheve ekonomike, mosnjohja e Kosovës dhe problemet me listimin e emrave të qyteteve të Kosovës në gj

Info Tjera