Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/05/739706.max-1280x1280-1.jpg

Sllovenët shesin pronat e naftës në KosovëPetrol d.d., Ljubljana (“Petrol” ose “Shitësi“) ka angazhuar Deloitte si këshilltarin e saj financiar ekskluziv në lidhje me shitjen e 100% të aksioneve në filialin e saj në pronësi të plotë Petrol-OTI-Terminal L.L.C. (“Transaksioni i Propozuar” ose “Subjekti i Transaksionit” ose “Transaksioni“) dhe / ose asetet përkatëse.

Petrol-OTI-Terminal L.L.C. kontrollon një biznes kompleks (depo e produkteve të naftës) duke përfshirë licencat dhe lejet përkatëse.

Prona gjendet në Komunën e Fushë Kosovës, zona kadastrale Miradi e Poshtme, njësia kadastrale nr. P-72514027-00126-0, me një sipërfaqe prej 35,424 m2.

Magazina përbëhet nga një ndërtesë zyrash, stacion kontrolli, ambiente mbështetëse, gjashtë depozita për produktet e naftës (vëllimi i përgjithshëm prej 7,000 m3) dhe tre depozita për gazin e lëngshëm të naftës (LPG) (vëllimi i përgjithshëm 450 m3).

Uniti i i biznesit është mjaft i mirëmbajtur, pavarësisht faktit se pjesa më e madhe nuk ka qenë në përdorim që nga ndërtimi.

Petrol kërkon që Subjekti i Transaksionit ti nenshtrohet një procesi transparent tenderimi ndërkombëtar për ofruesin më të lartë.

Shitësi synon të drejtojë një proces të strukturuar me qëllim që të përfundojë marrëveshjen në një mënyrë sa më efikase.

Ofertat priten deri në fund të Majit 2021.

Çdo pyetje ose kerkesë e mëtejshme në lidhje me Transaksionin e propozuar duhet t’i drejtohet përfaqësuesve të Deloitte më poshtë:
Kosovo based petroleum products warehouse up for sale

Gašper Smolič
Manager,
Financial Advisory
Mobile: +386 40 812 872
E-mail: [email protected]

Luka Vesnaver
Partner,
Financial Advisory
Mobile: +386 51 681 384
E-mail: [email protected]

Të fundit

Vjen në Kosovë laboratori i njohur hungarez

Laboratori i njohur ndërkombëtar Neumann Labs ka nisur operimin në Kosovë. Me këtë rast, drejtori i “IPL Neumann Labs” në Kosovë, Musa Ahmeti ka thënë se realizimi i këtij investimi vje

ATK tejkalon planin e të hyrave janar-maj 2021 për 23.9 milion euro

Vazhdon trendi i rritjes së të hyrave nga Administrata Tatimore e Kosovës, ku nga muaji janar deri në maj 2021 është arritur që të inkasohen 23.9 milion euro me shumë së plani i paraparë, n

Në këtë vend i jepet fund përdorimit të teknologjisë 3G

Gjermania i jep fund telefonisë mobile 3G, e njohur gjithashtu si UMTS. “Telefonica O2” ka njoftuar se në korrik do të fillojë fikjen e rrjetit të saj 3G në rajonet e para, që do të përfu

Firefox me ridizajnimin më të madh të bërë deri më tani

Ashtu siç ishte paralajmëruar disa muaj më parë, ridizajnimi masiv i shfletuesit Firefox ka mbërritur tashmë. Mozilla thotë se dizajni i ri redukton shpërqendrimet, klikimet shtesë apo koha e

Samsungu nis prodhimin e modeleve të reja të palosshme

Telefonat e rinj të palosshëm nga Samsungu – Galaxy Z Flip 3 dhe Galaxy Z Fold 3 – pritet të lansohen në muajin gusht të këtij viti. Kompania tashmë raportohet se ka nisur prodhimin në mas

Asambleja e Shoqatës së Bankave të Kosovës zgjodhi kryesinë

Shoqata e Bankave të Kosovës ka mbajtui mbledhjen e Asamblesë së Përgjithshme me ç‘rast zgjodhi kryesinë e re dhe anëtarët e Bordit të Drejtorëve për mandat dy-vjeçar. Gjatë kësaj mbl

Info Tjera