Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/evolution-design-google-tel-aviv-architonic-tel-aviv-001-01.jpg

Të studiosh me kosto të ulët në GoogleKurse në internet për një certifikatë universitare në lidhje me profesionet në botën dixhitale.

E përballueshme për të gjithë, duke filluar nga 300 dollarë. Por jo të gjithë e aprovojnë projektin.

Ato nuk janë shkallë ” të shkurtra ‘, por shumë të shkurtra. Por me të njëjtën vlerë si një kurs tradicional universitar.

Big G ka nisur universitetin e tij në internet, me kurse të bazuara në Certifikata të Karrierës së Google, për studentët që synojnë të diplomohen në profesionet e sotme më të kërkuara në botën dixhitale.

Me një kohëzgjatje studimesh që nuk tejkalon gjashtë muaj dhe të cilat, në synimet e Google, nuk do të kushtojnë më shumë se 300 dollarë.

Lëvizja e Mountain Vieë vjen si befasi (edhe nëse u fol për disa muaj më parë) dhe synon të modernizojë, të paktën në Shtetet e Bashkuara, mekanizmat e arsimit të mesëm të lartë.

E gjithë kjo kur, në mes të pandemisë Covid19, universitetet tradicionale në të gjithë botën kanë vështirësi serioze në rihapjen e klasave të tyre, në kryerjen e kurseve arsimore në prani dhe të cilat, në çdo rast, ofrojnë rrugë studimi të gjata dhe ekonomikisht dhe didaktikisht duke kërkuar studentët.

Por si do të funksionojë Universiteti Google?

Para së gjithash, duhet të sqarohet se nuk do të ketë të bëjë me të gjitha gradat universitare, por vetëm disa degë specifike në lidhje me aktivitetet që paraqesin aktualisht të ardhmen e botës dixhitale.

Prandaj kurset universitare për teknologjitë më të kërkuara në fushën e punës në rrjet.

Karakteristikë tjetër, siç u përmend, është se ato do të jenë shkallë shumë të shkurtër “përkohësisht”, Big G madje dëshiron t’i ofrojë ato në gjashtë muaj studim dhe ato do të jenë gjithashtu shumë më të lirë se ato tradicionale.

Në bazë të gjithçkaje ekzistojnë këto kurse ” intensive ‘në fund të së cilës Google do të verifikojë – për të cilin ata thonë se do të bëhet kontrollimi i njohurive të marra. Qëllimi është që t’u japin studentëve të rinj mundësinë për të hyrë menjëherë në botën e punës.

Dyshimi është se këto gradë do të jenë të serisë B. Mountain Vieë kundërshton këtë akuzë dhe synon të krijojë figura profesionale me aftësi të përshtatshme për botën e punës dixhitale, pra për një zonë specifike trainimi.

Midis studentëve amerikanë ka shumë interes për propozimin e Google, por edhe një skepticizëm të caktuar: shumë po pyesin se si do të jetë e mundur të kondensoni kurse në gjashtë muaj që, në universitetet tradicionale, të përfshijnë studime të disa viteve.

Ky është i njëjti shqetësim i universiteteve që nga njëra anë kanë frikë nga zhvlerësimi i një shkalle, nga ana tjetër ata shohin me shqetësim mundësinë që studentët e tyre të lëvizin drejt universitetit Big G, duke i bërë ata të humbasin – ndër të tjera , por jo vetëm – tarifat shumë të larta për të marrë pjesë në universitetet më prestigjioze, shkruan La Rebbublica.

Disa universitete amerikane, nga ana tjetër, po shikojnë me interes propozimin e Big G: duket se janë duke u zhvilluar kontakte të ngushta për të përfshirë kurset e shpejta të propozuara nga gjigandi Mountain View në ofertat e trajnimit të universiteteve, mbase duke përdorur seminare dhe mësime plotësuese nga mësuesit e universiteteve tradicionale.

Pista e dyfishtë, në fund të fundit, do të lejonte që studentët të pajisen me një përgatitje më të gjerë, pa sakrifikuar shpejtësinë e kursit të gradës dhe ekonominë e të gjithë operacionit.

Për momentin nuk dihet se kur do të fillojnë me të vërtetë kurset universitare të Google, edhe nëse nga gjigandi amerikan zbuluan se gjithçka duhet të ishte e menjëhershme.

Do të jetë e nevojshme të kuptohet nëse sfida e propozuar nga Big G jo vetëm që do të përmbushë pritjet, por në të vërtetë konkurruese – për sa i përket cilësisë së trajnimit – në krahasim me universitetet tradicionale.

Një nga themelet e këtij propozimi është që kurset e shkallës së shkurtër do të jenë shumë më në përputhje me nevojat e botës së punës “në kohë reale”, në krahasim me një kurs tradicional universitar që rrezikon të zbritet – veçanërisht në fushën dixhitale dhe teknologjitë e reja. – vjetërsimi i shpejtë i përmbajtjes së lëndëve të studiuara.

Forca tjetër e Universitetit e propozuar nga Mountain View është kostoja: çdo kurs nuk duhet të kushtojë më shumë se disa qindra dollarë, kështu që mund të ndiqet nga një numër i madh i studentëve, nga të cilët kompanitë mund të zgjedhin më pas.

Për më tepër – dhe kjo është pika e tretë e fortë – shumica e aktiviteteve të studimit do të kryheshin në internet, duke shmangur si kostot e strukturave fikse siç janë ndërtesat universitare, ashtu edhe kostot e udhëtimit dhe të jetesës për studentët.

Me pak fjalë, me një lidhje të mirë, disa qindra dollarë dhe gjashtë muaj për t’i kushtuar studimit me kohë të plotë, disa mijëra studentë mund të fitonin një diplomë që do t’i futnin ata në punë më shpejt.

Të fundit

Ministria e Financave ka një kërkesë për bizneset

Ministria e Financave fton bizneset që ende nuk e kanë bërë përditësimin e të dhënave të tyre në sistemin EDI të ATK-së që ta kryejnë sa më shpejt këtë proces në mënyrë që të hap

Cila markë e telefonëve është më e besueshme, lista do ju befasoj

Kompania Counterpoint ka bërë një “listë besimi”, e cila rendit të gjithë prodhuesit e celularëve Android. Ato renditen bazuar në katër kritere – softueri, siguria, cilësia e

Rukiqi: Kosova në kolaps ekonomik

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, ka thënë se nëse shtohen masat kufizuese ndaj Covid-19 pa zbatim të Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike, sektorë të ekonomisë do të shkojn

​Ministrja Bajrami për skandalin e 2 milionëshit: Janë bllokuar 560 mijë euro

Ministrja e Financave, Hykmete Bajrami ka bërë të ditur se deri më tani janë bllokuar 560 mijë euro nëpër xhirollogari të ndryshme dhe janë konfiskuar tri vetura, në lidhje me “avullimin

Tinder lëshon aplikacionin me video

Tinder ka lansuar opsionin e ri “Face to Face”, përmes së cilit mund të bisedoni me kamerë. Që prej sot, njerëzit do mund të kenë “takime” përmes videos, pasi që rrethanat tani janë

Ndikimi i pandemisë COVID-19 në ekonominë e Kosovës

Masat parandaluese të pandemisë COVID-19 shkaktuan rënien më të lartë të prodhimit vendor që nga paslufta duke bërë që Bruto Produkti Vendor (BPV) të bie për 9.28 % në tremujorin e dytë

Info Tjera