Tech http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/5g.jpg

200 milionë përdorues të 5G në të gjithë botënParashikimet e vitit të kaluar në lidhje me futjen e përshpejtuar të funksionalitetit 5G në fushën e rrjeteve dhe pajisjeve u bënë të vërteta, kështu që numri i pajtimeve globale 5G në të gjithë botën arriti në 200 milionë, ndërsa u ndërtuan deri në 800 mijë lokacione 5G.

Falë aplikimit të kësaj teknologjie, përvoja e përgjithshme e përdoruesit është përmirësuar më shumë se dhjetë herë, u njoftua gjatë konferencës për media dhe analistë, përpara ngjarjes më të madhe globale të Kongresit Botëror “Mobile Shanghai 2021” në fushën e teknologjisë së informacionit duke filluar nga sot dhe do të zgjasë deri të enjten.

Sipas CEO-s së Carian Business Group dhe presidentit, Rian Ding, Huawei u ka mundësuar operatorëve që të veprojnë në mënyrë stabile në vitin pandemik duke zhvilluar 300 rrjete të reja në më shumë se 170 vende, raporton dailyft.

Në këtë mënyrë, jo vetëm që i ndihmoi ata të ofrojnë shërbime më shpejt dhe në mënyrë më efikase, por edhe të zgjerojnë biznesin e tyre me 22 milion përdorues të rinj të rrjetit pa tel.

Falë kësaj, përdoruesit ishin në gjendje të shijonin avantazhet e teknologjisë së telekomunikacionit në sfera të ndryshme në rrethanat e ndryshuara të jetesës të shkaktuara nga pandemia, por edhe të kryenin me sukses punën e tyre nga shtëpia.

Të fundit

E pabesueshme sasia e energjisë elektrike që nevojitet për të prodhuar Bitcoin

Nxjerrja e Bitcoin në të gjithë botën konsumon një sasi të energjisë elektrike të barabartë me nevojat e të gjithë Argjentinës. Të dhënat u komunikuan disa ditë më parë nga një ekip

15 telefonat me jetëgjatësinë më të mirë të baterisë

Ueb faqja e njohur për teknologji Tom’s Guide ka publikuar një listë të telefonave me jetëgjatësinë më të mirë të baterisë. Jetëgjatësia e baterisë është gjithnjë në fokusin e shu

Njihuni me telefonët e fundit që do ti sjellë Xiaomi

Xiaomi ka zbuluar zyrtarisht specifikimet e pajisjeve Redmi Note 10, të cilat i ka dizajnuar të jenë ndër smartphonet më të përparuar të këtij viti. Ndër modelet më të spikatura të këtyr

Instagram publikon një risi interesante

Ky është një funksion i quajtur “Dhoma të Drejtpërdrejta” dhe lejon deri në katër pjesëmarrës në një “thirrje video të drejtpërdrejtë”, në vend të dy paraardhësve. Sipas rapor

Detaje të reja për iPhone 13

Linja e re e Apple duhet të mbërrijë në katër modele, me nivel më të vogël dhe ekran 120 Hz. iPhone 13 mund të vjen në treg me një bateri më të madhe, për kënaqësinë e konsumatorëve.

Bill Gates tregon arsyen pse përdor një telefon Android para iPhone

Bill Gates zbuloi se ai ende preferon të përdorë një telefon Android para atij iPhone. Gjatë një interviste të fundit në aplikacionin “Clubhouse”, ai shpjegoi se prodhuesit e Android janë

Info Tjera