Tech http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/12/buyers-guide-best-smartphones-buy-august-2018-in-india-1533039586.jpg

74 milionë celularë u shitën vetëm në fund të 2020Ata nuk kanë super kamera ose çipa të fuqishëm, as materiale të shtrenjta që i bëjnë çmimet e tyre të krahasueshme me një kompjuter, por me 100 dollarë ose më pak ato ofrojnë performancë të pranueshme.

Ata janë telefona me ”tipare”, celularët me tastiera numerike me funksione themelore, të cilat shiten kryesisht në vendet në zhvillim.

Edhe pse dërgesat po bien nga viti në vit, tregu ende reziston.

Sipas ”Counterpoint Research”, më shumë se 74 milionë prej këtyre pajisjeve u shitën në të gjithë botën gjatë tremujorit të tretë të vitit 2020.

Samsung, i cili është prodhuesi kryesor i smartphone-ve në botë, në këtë renditje duhet të jetë i kënaqur vetëm me vendin e tretë, me 10% të aksioneve, në të njëjtin nivel me Tecno, kompania koreane që ka shitur 7.4 milionë ekzemplarë.

Në vendin e parë është kompania kineze iTel mobile.

Lindja e Mesme dhe rajoni i Afrikës është tregu më i madh për këto pajisje.

Të fundit

E pabesueshme sasia e energjisë elektrike që nevojitet për të prodhuar Bitcoin

Nxjerrja e Bitcoin në të gjithë botën konsumon një sasi të energjisë elektrike të barabartë me nevojat e të gjithë Argjentinës. Të dhënat u komunikuan disa ditë më parë nga një ekip

15 telefonat me jetëgjatësinë më të mirë të baterisë

Ueb faqja e njohur për teknologji Tom’s Guide ka publikuar një listë të telefonave me jetëgjatësinë më të mirë të baterisë. Jetëgjatësia e baterisë është gjithnjë në fokusin e shu

Njihuni me telefonët e fundit që do ti sjellë Xiaomi

Xiaomi ka zbuluar zyrtarisht specifikimet e pajisjeve Redmi Note 10, të cilat i ka dizajnuar të jenë ndër smartphonet më të përparuar të këtij viti. Ndër modelet më të spikatura të këtyr

Instagram publikon një risi interesante

Ky është një funksion i quajtur “Dhoma të Drejtpërdrejta” dhe lejon deri në katër pjesëmarrës në një “thirrje video të drejtpërdrejtë”, në vend të dy paraardhësve. Sipas rapor

Detaje të reja për iPhone 13

Linja e re e Apple duhet të mbërrijë në katër modele, me nivel më të vogël dhe ekran 120 Hz. iPhone 13 mund të vjen në treg me një bateri më të madhe, për kënaqësinë e konsumatorëve.

Bill Gates tregon arsyen pse përdor një telefon Android para iPhone

Bill Gates zbuloi se ai ende preferon të përdorë një telefon Android para atij iPhone. Gjatë një interviste të fundit në aplikacionin “Clubhouse”, ai shpjegoi se prodhuesit e Android janë

Info Tjera