Tech http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/chrome-new-ui.png

Chrome ju mundëson blerjet onlineSë shpejti Google do të prezantojë verifikimin biometrik në Chrome në pajisjet Android në përpjekje për ti bërë më të lehtë blerjet përmes shfletuesit.

Përdoruesit ende duhet të vendosin manualisht informacionin kur përdorin për herë të parë kartën ndërsa për blerjet e ardhshme përdoruesit e Chrome në Android mjafton të shkruajnë CVV për të realizuar blerjet përmes Face ID ose shenjës së gishtit.

Google Chrome do të aplikojë një sistem të ngjashëm edhe në shërbimet online.

Aktualisht Chrome ka përdorim standardin W3C WebAuthn për autentikimin biometrik në Windows dhe Mac.

Me këtë përditësim ky opsion vjen edhe në Android dhe Google ka premtuar çdo informacion biometrik të ngelte në telefon dhe jo në cloud.

Më përpara njerëz të paautorizuar mund të aksesonin një pajisje dhe llogaritë online përmes funksionit Autofill pa një mbrojtje.

Për këtë rekomandohej shmangia e Autofill për blerje online dhe të kalohej në një menaxher fjalëkalimesh.

Autentifikimi biometrik do të vijë në Android në javët në vijim. /PCWorld Albanian

Të fundit

4K po zëvendësohet me 8K

Pavarësisht se televizorët 4K janë ende në fillesat e tyre, kjo nuk e ka ndalur progresin e 8K-së. Gjithsesi, nuk bëhet fjalë për një kohë të shkurtër, dhe ka ende shumë pengesa teknike p

Eksplodon SpaceX në testim

Raketa SpaceX që një ditë do ta çojë njerëz në Mars eksplodon gjatë testit të planifikuar. Një raketë SpaceX ka shpërthyer në Teksas si pjesë e një prove presioni të kryer nga firma am

Zbulohet data kur do të prezantohet iPhone 12

Ngjarja e Apple iPhone 12 është vendosur të mbahet në muajin e ardhshëm dhe do të zbulohen katër modele të ndryshme.  iPhone 12 pritet të prezantohet më 13 tetor, para-porositë do të

Ndryshon Google Maps

Google Maps tashmë është një aplikacion i domosdoshëm celular për shumë udhëtarë, duke ofruar një dhuratë të pasur të dhënash që ndihmon të lundroj nëpër qytete dhe fshatra. Google M

Samsung prezanton telefonin e ri

Telefonët Fan Edition nga Samsung janë dizajnuar për eliminuar hendekun mes rangut të lartë Galaxy S dhe Note dhe atij të mesëm Galaxy A. Ndryshe nga dy modelet e fundit të smartfonëve prezan

Facebook paralajmëron mbylljen në Evropë

Facebook thotë se mund të ndalojë përdorimin e aplikacionit Facebook dhe Instagam në Evropë falë rregullave të reja të privatësisë, të cilat ndikojnë mënyrën sesi rrjeti social transfer

Info Tjera