Tech http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/12/password.jpg

Fjalëkalimi juaj mund të mos jetë aq i sigurt sa keni menduarÇdo gjë që ju dini për fjalëkalimet mund të jetë gabim, thonë ekspertët.

Mbajtja mend e karaktereve të kompiluara është problematike, dhe përdorimi i fjalëkalimeve që ne mund ti mbajmë mend mund të rrezikoj privatësinë tuaj, shkruan lajmi.net.

Fjalëkalimet që na duken më të lehta për të përdorur apo ripërdorur rrezikojnë të jenë të lehta për tu gjetur edhe nga personat e tjerë, e sidomos ata që iu njohin.

Është e kuptueshme nëse mendoni se nuk keni rrezik nga personat rreth e rrotull juve, por kjo nuk është e vërtetë.

Disa uebfaqe përdorin metoda që kërkojnë që fjalëkalimi juaj të jetë më i sigurt, duke përdorur shkronja, numra dhe karaktere të ndryshme.

Por tani po bëhet më e vështirë e më e vështirë që të gjeni një fjalëkalim të komplikuar mjaftueshëm që të jetë i sigurt, por edhe të lehtë për të mbajtur mend.

Një problem tjetër, është edhe niveli i sigurisë së uebfaqeve. Njerëzit e mbivlerësojnë aftësinë e faqeve të ndryshme për të ruajtur sigurinë e fjalëkalimeve të tyre.

Nëse ju përdorni vazhdimisht të njëjtin fjalëkalim për të gjitha aplikacionet dhe uebfaqet në të cilat qaseni, kjo mund t ketë përfundim katastrofik për juve.

Ekspertët thonë se zgjedhja më e mirë është krijimi i aplikacioneve dhe uebfaqeve që kërkojnë qasje nga një qelës në formë të çipit, i cili mund të lidhet me pajisje elektronike.

Por deri sa ajo të ndodhë, ju mund vetëm të përdorni shkronja, numra dhe karaktere në fjalëkalimet tuaja, dhe më së miri është që ti ruani ato diku ku mund të qaseni vetëm ju. /Lajmi.net/

Të fundit

E pabesueshme sasia e energjisë elektrike që nevojitet për të prodhuar Bitcoin

Nxjerrja e Bitcoin në të gjithë botën konsumon një sasi të energjisë elektrike të barabartë me nevojat e të gjithë Argjentinës. Të dhënat u komunikuan disa ditë më parë nga një ekip

15 telefonat me jetëgjatësinë më të mirë të baterisë

Ueb faqja e njohur për teknologji Tom’s Guide ka publikuar një listë të telefonave me jetëgjatësinë më të mirë të baterisë. Jetëgjatësia e baterisë është gjithnjë në fokusin e shu

Njihuni me telefonët e fundit që do ti sjellë Xiaomi

Xiaomi ka zbuluar zyrtarisht specifikimet e pajisjeve Redmi Note 10, të cilat i ka dizajnuar të jenë ndër smartphonet më të përparuar të këtij viti. Ndër modelet më të spikatura të këtyr

Instagram publikon një risi interesante

Ky është një funksion i quajtur “Dhoma të Drejtpërdrejta” dhe lejon deri në katër pjesëmarrës në një “thirrje video të drejtpërdrejtë”, në vend të dy paraardhësve. Sipas rapor

Detaje të reja për iPhone 13

Linja e re e Apple duhet të mbërrijë në katër modele, me nivel më të vogël dhe ekran 120 Hz. iPhone 13 mund të vjen në treg me një bateri më të madhe, për kënaqësinë e konsumatorëve.

Bill Gates tregon arsyen pse përdor një telefon Android para iPhone

Bill Gates zbuloi se ai ende preferon të përdorë një telefon Android para atij iPhone. Gjatë një interviste të fundit në aplikacionin “Clubhouse”, ai shpjegoi se prodhuesit e Android janë

Info Tjera