Tech http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/11/auto_auto_38-newtechnolog-730x41016049583291604998094-1.jpg

Një teknologji do të bëjë që kamerat të kapin ngjyra që nuk i sheh syri i njeriutSyri i njeriut kap fotove me gjatësi vale mes 400 deri në 700 nanometër. Poshtë 400 nanometër janë rrezet ultra-violet dhe mbi 700 nanometër janë rrezet infra të kuqe.

Një hulumtim i ri nga Universiteti i Tel Aviv do të bëjë që kamera të njohin ngjyra që syri i njeriut e madje as kamerat e zakonshme nuk i perceptojnë dot.

Teknologjia mund të kapë imazhe të gazrave dhe substancave si hidrogjeni, karboni dhe sodiumi ku secila prej tyre ka ngjyra unik në spektrin infra të kuq si dhe përbërje biologjike që gjenden në natyrë për janë të padukshme për syrin e njeriut.

Kjo teknologji mund të aplikohet në lojërat kompjuterike, fotografike, siguri, mjekësi e astronomi. Hulumtimi u realizua nga Dr. Michael Mrejen, Yoni Erlich, Dr. Assaf Levanon dhe Prof. Haim Suchowski.

Syri i njeriut kap fotove me gjatësi vale mes 400 deri në 700 nanometër. Poshtë 400 nanometër janë rrezet ultra-violet dhe mbi 700 nanometër janë rrezet infra të kuqe.

Aktualisht mjetet për identifikimin e këtyre rrezeve janë të kushtueshme. Po studimi i ri premton një teknologji me kosto të ulët dhe efikase që mund të aplikohet në një kamër standarde. 

Të fundit

Samsung do të ofroj një opsion të ri në Galaxy S21

Gjigandi jug korean Samsung pritet të sjellë modelin e Galaxy S21. Por, ky model do të sjellë një mënyrë të lehtë për hapjen e tij. Derisa modelet tjera janë të krijuara për të mundësua

Rrjeti i madh me përditësime të reja

Facebook ka prezantuar përditësimet e fundit për përdoruesit e tij, të cilat kanë të bëjnë me festat e fundvitit dhe atë se çfarë i karakterizon më së shumti ato: dhurimin! Me ndryshimet

Snapchat ju ofron mundësinë të fitoni para

Snapchat thotë se në Spotlight do të shfaqen përmbajtje nga llogari private dhe personale si dhe yjet më të mëdhenj. Fitimet gjenerohen nga video të cilat duhet të aplikojnë për skemën dhe

YouTube me rregulla të reja për të gjithë ata që fitojnë para

YouTube ka rregulla të reja, të cilat krijuesit e përmbajtjes nuk ka gjasa t’i pëlqejnë. Gjegjësisht, kur një reklamë shfaqet në këtë platformë, ata në videon e të cilave janë reklama

Twitter sjellë ndryshime të reja

Twitter dëshiron të jetë më tepër sesa thjeshtë blloqe tekstesh prej 280 karakteresh. Ditën e martë rrjeti social prezantoi cicërimat që fshihen vetvetiu dhe paralajmëroi ardhjen e veçoriv

Google lidhet me bankat

Google ka njoftuar se po i jep sistemit të saj të pagesave mobile Google Pay një pamje të re dhe gjithashtu disa veçori më shumë. Google Play i ri për iOS dhe Android është tani në dispozic

Info Tjera