Ekonomi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/Ohri-Oher-e1544280905359.jpg

Turizmi në krizë në Maqedoninë e VeriutNë Maqedoninë e Veriut sektori i agjencive turistike ka përjetuar humbje të rënda si pasojë e pandemisë së koronavirusit.

Sipas Odës Ekonomike për Turizëm, për 90% ka rënë puna e agjencive turistike.

“Kemi numër shumë të vogël të atyre që udhëtojnë drejt vendit tone, apo të atyre që udhëtojnë jashtë. Kemi një dallim të madh me vitin 2019”, theksuan nga kjo odë ekonomike.

Punonjësit turistik apo agjencitë turistike kanë kërkuar që shteti nuk duhet ti harrojë dhe ti ndihmojë me masa të ndryshme deri në fund të 2020.

Sipas të dhënave të Entit shtetëror të statistikave, numri i turistëve në maj të 2020 ka qenë 838, ndërsa numri i bujtinave 4946.

Sipas këtyre të dhënave, numri i turistëve në krahasim me 2019 është zvogluar për 99.2%, ndërsa numri i bujtjeve për 97.6%.

Të fundit

Kërkohet ulja e normave të interesit

Oda e Afarizmit të Kosovës ripërsërit për të disatën herë kërkesën për uljen e normës së interesit kështu duke i dërguar shkresë Guvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi

Roli i robotëve gjatë kohës së pandemisë

Që nga pastrimet, mbajtja e peshave dhe komunikimi, një numër robotësh kanë ndihmuar njerëzimin në betejën kundër pandemisë së koronavirusit. Robotët po ulin kostot dhe po ndihmojnë në r

iPhone 12 i artë që kushton 24 mijë dollarë

Telefoni i mençur iPhone 12 është ofruar nga prodhuesi rus Caviar. Në varësi të versionit, çmimet fillojnë nga 23.380 dollarë për iPhone 12 Pro me 128 GB dhe shkojnë deri në 24,540 dollar

Diaspora nuk ndaluan dërgimin e parave në Kosovë, as gjatë pandemisë

Linda Zejnullahu, rreth 25 vjeçe, që jeton në Komunën e Shtimes, me vite të tëra pranon mjete financiare nga xhaxhai i saj i cili jeton në shtetin e Gjermanisë, të cilat i shfrytëzon për sh

Ekonomia gjermane: Vala e dytë e virusit do të ishte rrënim

Mbyllja rishtas e ekonomisë do të ishte më e dëmshme, se vala e parë e virusit. Ekonomia gjermane paralajmëron nga pasoja të paparashikueshme sociale e ekonomike. Ndërkohë kundërshtarët e r

Zeka: Do të ketë rënie të të hyrave buxhetore për vitin 2020

Drejtori ekzekutiv i Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë, Arian Zeka ka thënë se si rezultat i situatës së krijuar nga pandemia, do të ketë rënie të të hyrave buxhetore për vitin 2020. Por

Info Tjera