Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/05/96121620237907.jpg

​Për çfarë zakonisht debatojnë më shumët çiftet?Për të mbajtur paqen në një marrëdhënie, duhet t’i përmbahesh marrëveshjeve dhe orareve, thotë këshilltarja e martesës në Denver të SHBA-së, Susan Heitler

 

“Nëse nuk thoni qartë dhe me zë të lartë për atë për të cilën bini dakord, zemërimi dhe inati shtypen dhe më vonë shfaqen në formën e sjelljes hakmarrëse, e cila mund të dobësojë marrëdhënien”, paralajmëron Heitler.

Ekspertët këshillojnë që partnerët të përpiqen të zgjidhin shqetësimet dhe konfliktet e tyre së bashku, të hartojnë një plan të përbashkët dhe nëse kjo dështon, atëherë merrni parasysh ndarjen. Një nga grindjet e zakonshme lidhet me paratë.

“Çiftet hyjnë në një debat se si do t’i shpenzojnë paratë e fituara me vështirësi. Ky problem është shpesh më i thellë se fakti që ju mund të përballoni diçka ose jo, dhe ky është një grindje për një sistem tjetër vlerash”, thotë Heitler.

Ajo theksoi se çiftet që nuk kanë marrëdhënie intime janë të prekshme dhe kur ka një ndryshim në dëshirat dhe nevojat, bëhet një problem i madh.

“Duke biseduar së bashku, gjeni një zgjidhje dhe bini dakord se sa shpesh duhet të bëni dashuri, përndryshe një lind problemi “, tha ajo.

Ndarja mbi punët e shtëpisë është një arsye e zakonshme për mosmarrëveshje.

“Një çift erdhi tek unë që vazhdimisht grindeshin për enët e pista. Ai tha se do t’i lante, dhe enët vetëm të grumbulluara në lavaman. Kjo e çmendi gruan e tij. mbani paqen në një marrëdhënie, ju duhet t’i përmbaheni marrëveshjeve dhe orareve, ”shpjegon Heitle.

 

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Bota pas Coronas është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi dikur lexuesit e tij në një udhëtim zbulimi të vetes. Aktualisht, shumë njerëz

Nuk e dini akoma se çfarë është ndarja, nëse s’keni kaluar nëpër këto faza

Ndarja ndodhi. Asgjë e jashtëzakonshme, por s’mund ta themi këtë sidomos në fillimet e saj. Nuk ka shkëputje të lehta dhe përgjithësisht shumica e ndarjeve kalojnë nëpër disa faza. Nëse

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Ndryshimet klimatike po ‘vrasin’ detin Marmara

Turqia do të fillojë sot një fushatë të madhe të pastrimit për të shpëtuar Detin Marmara nga algat e tepërta. Duke përsëritur një plan të ri veprimi me 22 pika, Ministria e Mjedisit dhe

Info Tjera