Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/03/calm-female-executive-meditating-taking-break-avoiding-stressful-job.jpg

Aplikacionet që ju ndihmojnë të bëni meditim më të mirëNjë aleat i trupit dhe shpirtit, i menaxhimit të emocioneve më të ndërlikuara, një element esencial i një diete antistres, një mbështetje për të fituar kundër vështirësive më të mëdha: Meditimi është një ‘must’ absolut që po tërheq gjithnjë e më shumë njerëz, dëshmitarë shumë entuziastë të këtij rituali, që nga Cameron Diaz tek Ferragnez, Clint Eastëood dhe Hugh Jackman.

Përfitimet e meditimit janë të shumta: stërvit mendjen, largon tensionin, mendimet negative, ndihmon në menaxhimin e emocioneve të këqijave, ofron një pikpamje pozitive për jetën, dhuron energji, largon stresin, pra një ‘Sacro Graal’ i vogël të cilit është e vështirë t’i thuash jo.

Ndoshta gjatë momenteve të ndryshme të karantinës keni provuar të afroheni tek kjo praktikë për të menaxhuar nivelet e ankthit sepse meditimi është zgjidhja më efikase me koston më të ulët për të përballuar gjithçka që të vështirë q na ndodh.

Aplikacionet më të mira për meditimin janë kthyer në një guidë qetësuese kur ndiheni të mbingarkuar nga shqetësimet, kur keni për të bërë shumë gjëra në pak kohë, kur ndieni se keni presion në jetën tuaj.

Disa prej tyre ju ofrojnë tinguj relaksues për të përmirësuar gjumin dhe qetësuar nervat, ju udhëheqin drejt një gjendje shpirtërore të qëndrueshme dhe rutine të paqtë; është momenti për të provuar këto app për meditimin në 2021:

1. Calm (për iOS dhe Android)

2. Headspace (për iOS dhe Android)

3. Serenity: guided meditation (për iOS dhe Android)

4. Meditopia: Breathe, Anxiety (për iOS dhe Android)

5. Mindfulness with Petit BamBou (për iOS dhe Android)

6. Insight Timer (për iOS dhe Android)

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Bota pas Coronas është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi dikur lexuesit e tij në një udhëtim zbulimi të vetes. Aktualisht, shumë njerëz

Nuk e dini akoma se çfarë është ndarja, nëse s’keni kaluar nëpër këto faza

Ndarja ndodhi. Asgjë e jashtëzakonshme, por s’mund ta themi këtë sidomos në fillimet e saj. Nuk ka shkëputje të lehta dhe përgjithësisht shumica e ndarjeve kalojnë nëpër disa faza. Nëse

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Ndryshimet klimatike po ‘vrasin’ detin Marmara

Turqia do të fillojë sot një fushatë të madhe të pastrimit për të shpëtuar Detin Marmara nga algat e tepërta. Duke përsëritur një plan të ri veprimi me 22 pika, Ministria e Mjedisit dhe

Info Tjera