Beauty http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/skin.jpg

Frutat perfekte për eleminimin e rrudhaveFrutat dhe perimet ndikojnë në shëndetin e lëkurës sonë.

Mirëpo janë tri prej tyre të cilat kanë një efekt më të madh në eleminimin e rrudhave të lëkurës.

Avokado – Janë perfektë për trupin e njeriut dhe janë të mbushura me disa vitamina kryesore dhe minerale, të cilat ndihmojnë në ushqyerjen e lëkurës së fytyrës.

Avokadot janë burim i vitaminave A dhe C.

Këto vitamina ndihmojnë në ngadalësimin e procesit të plakjes e cila e bën lëkurën të varet.

Avokadot ndihmojnë dhe në parandalimin e akneve në lëkurë.

Kivi – Njihet për efektin e madh pozitiv në shëndetin e lëkurës.

Kanë shumë përmbajtje uji dhe kanë efekt hidratues në lëkurë.

Janë veçanërisht të dobishme, për ato të cilat kanë lëkurë të thatë.

Kivi është i mbushur me vitamina dhe minerale, të cilat vonojnë procesin e plakjes së lëkurës.

Mollët – Përmbajnë acid malik, i cili është shumë i dobishëm për lëkurën e fytyrës.

Ky acid ndihmon muskujt e lëkurës të qëndrojnë lart, muskuj të cilët pas disa vitesh fillojnë të varen.

Kur lëkura e fytyrës ekspozohet ndaj ndotësve dhe faktorëve të tjerë të mjedisit, ajo fillon të duket e ngrirë dhe pa jetë.

Të fundit

Si ti mbajmë vetullat e drejta

Përderisa vetullat e harkuara janë të shkëqyeshme kur bëhet fjalë për strukturimin e fytyrës, harqet e larta të vetullave ndonjëherë mund të gabohen, posaçërisht kur i mbushni ato. Ky pr

Tendenca e fundit e llojeve të thonjëve

Trendi i çuditshëm i ri ka treguar përdorues që ndajnë pamje të çuditshme të frymëzuara nga virusi nën të hashtagut ‘coronavirusnails’ – duke përfshirë foto që përmbajnë modele 3

Fytyrë e thatë apo e yndyrshme

Keni menduar ndonjëherë se ç’lloj lëkure keni? Megjithëse mund të duket si një nga gjërat me rë thjeshta të kujdesit për veten, ky konstatim është kryesori për lëkurë të mirë. Kujd

Përdorimi i maskave po ndikon keq në estetikën e syve

Me përdorimin e maskës, sytë, dhe për pasojë edhe vështrimi, janë pjesa e fytyrës që bie më shumë në sy. Një zonë delikate, më shumë se të tjerat. “Shikimi është i pari që ndjen

Të ruash bukurinë në katër stinë të vitit

Lëkura është në gjendje të ndiejë çdo ndryshim të stinëve. Përveç stresit emocional, lëkura pëson dhe ngacmime të jashtme. Ndryshimet e temperaturës dhe lagështisë, elementët atmosfe

Pesë mënyra si ta trajtoni lëkurën e yndyrshme

Lëkura e yndyrshme e sidomos fytyra vjen si pasojë e mbiprodhimit të një substance të quajtur sebum në sipërfaqen e lëkurës. Në doza të moderuara sebumi është i nevojshmën dhe i shëndet

Info Tjera