Beauty http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/image.jpeg.jpg

Mësoni arsyet pse flokët bëhen të yndyrshmeFlokët preken nga shumë faktorë, disa prej të cilëve as nuk lidhen drejtpërdrejt me të, dhe këto janë tre ato kryesore që duhet t’i kushtoni vëmendje.

Ushqimi
Nëse dieta juaj përmban sasi të mëdha të naftës (nga e shëndetshme në jo të shëndetshme), ka shumë të ngjarë që ato të ndikojnë gjithashtu në normën me të cilën rrënjët e flokëve tuaj sekretojnë yndyrën.

Mundohuni të zvogëloni konsumimin e vajrave tuaj, të paktën ato jo të shëndetshme, dhe hani në vend të kësaj sasi më të mëdha të frutave dhe perimeve.

Frekuenca e larjes së flokëve
Nëse nuk ju pëlqen të lani flokët tuaj çdo ditë, ne kemi një lajm të shkëlqyeshëm për ju.

Shumë studime kanë treguar që vajrat sekretohen shumë më tepër mbi pastër sesa në flokë që nuk janë larë shpesh.

Mundohuni të zvogëloni larjen e flokëve në dy deri në tre herë në javë, dhe përdorni shampon të thatë nëse është e nevojshme midis lani.

Përgatitjet
Është shumë e rëndësishme ajo që lani dhe kujdeseni për flokët tuaj.

Ajo që duhet të shmangni janë produktet, etiketa e të cilave thotë se ato janë për flokë të thatë dhe të dëmtuar, por edhe ato që premtojnë shkëlqimin e flokëve.

Do të ishte ideale nëse produktet që përdorni nuk përmbajnë sulfate, paraben ose silikon që mund të shkaktojnë dëme afatgjate në flokët tuaj.

Të fundit

Tendenca e fundit e llojeve të thonjëve

Trendi i çuditshëm i ri ka treguar përdorues që ndajnë pamje të çuditshme të frymëzuara nga virusi nën të hashtagut ‘coronavirusnails’ – duke përfshirë foto që përmbajnë modele 3

Fytyrë e thatë apo e yndyrshme

Keni menduar ndonjëherë se ç’lloj lëkure keni? Megjithëse mund të duket si një nga gjërat me rë thjeshta të kujdesit për veten, ky konstatim është kryesori për lëkurë të mirë. Kujd

Përdorimi i maskave po ndikon keq në estetikën e syve

Me përdorimin e maskës, sytë, dhe për pasojë edhe vështrimi, janë pjesa e fytyrës që bie më shumë në sy. Një zonë delikate, më shumë se të tjerat. “Shikimi është i pari që ndjen

Të ruash bukurinë në katër stinë të vitit

Lëkura është në gjendje të ndiejë çdo ndryshim të stinëve. Përveç stresit emocional, lëkura pëson dhe ngacmime të jashtme. Ndryshimet e temperaturës dhe lagështisë, elementët atmosfe

Frutat perfekte për eleminimin e rrudhave

Frutat dhe perimet ndikojnë në shëndetin e lëkurës sonë. Mirëpo janë tri prej tyre të cilat kanë një efekt më të madh në eleminimin e rrudhave të lëkurës. Avokado – Janë per

Pesë mënyra si ta trajtoni lëkurën e yndyrshme

Lëkura e yndyrshme e sidomos fytyra vjen si pasojë e mbiprodhimit të një substance të quajtur sebum në sipërfaqen e lëkurës. Në doza të moderuara sebumi është i nevojshmën dhe i shëndet

Info Tjera