Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/12/NYE-Celebrations.jpg

Ç’duhet të bëni sot, për një Vit të Ri me shumë fat!Kur bëhet fjalë për besëtytni, nuk ka asnjë provë shkencore apo studim që i provon si të vërteta, por mund të mjaftohemi me atë që besojmë.

Nëse besoni, këtu keni disa besëtytni që duhet t’i provoni sot:

1. Mbani një valixhe bosh përreth shtëpisë.

Njerëzit besojnë se ky veprim do sjellë një vit plot aventura dhe udhëtime.

2. Bëni shumë zhurmë

Sipas disa traditave të lashta, zhurmat e mëdha, brohoritjet etj, janë një mënyrë për të trembur shpirtrat e ligë.

3. Vishni të brendshme të kuqe

Po kërkoni dashuri në Vitin e Ri? Konsideroni të vishni një palë të brendshme të kuqe.

Besëtytnia vjen nga Amerika Latine dhe sipas tyre, ju sjell një vit pasionant.

4. Hani 12 kokrra rrushi në mesnatë!

Në Spanjë, njerëzit hanë 12 kokrra rrushi në mesnatë, nëse i hani të 12-ta, para orës 00:00, do keni fat të mbarë për çdo muaj të vitit.

5. Pastroni shtëpinë

Kjo përkthehet si “pastrim i negativitetit” nga shtëpia.

6. Ose… mos e pastroni shtëpinë

Një besëtytni kineze sugjeron t’i shtyni punët e shtëpisë deri në 1 janar, sepse përndryshe “po largoni” fatin.

7. Vendosni para në portofol

Nëse e bëni këtë para mesnate, do keni një vit plot lekë!

8. Bëni pazar

Kjo është një nga ato gjëra që shqiptarët e bëjnë zakonisht çdo fundvit.

Besohet se sinjalizon për një vit “të mbushur plot”.

9. Hapni dyert dhe dritaret

Hapja e dyerve dhe dritareve përpara mesnate, nënkupton daljen e të vjetrës dhe hyrjen e të resë.

10. Puthni dikë në mesnatë

Për fat të mirë në “departamentin e dashurisë”?

Puthni dikë në mesnatë!

Sidoqoftë, kjo është pak e vështirë të bëhet, duke marrë parasysh se të gjithë do jenë në shtëpi me familjen që në orën 20:30.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Bota pas Coronas është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi dikur lexuesit e tij në një udhëtim zbulimi të vetes. Aktualisht, shumë njerëz

Nuk e dini akoma se çfarë është ndarja, nëse s’keni kaluar nëpër këto faza

Ndarja ndodhi. Asgjë e jashtëzakonshme, por s’mund ta themi këtë sidomos në fillimet e saj. Nuk ka shkëputje të lehta dhe përgjithësisht shumica e ndarjeve kalojnë nëpër disa faza. Nëse

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Ndryshimet klimatike po ‘vrasin’ detin Marmara

Turqia do të fillojë sot një fushatë të madhe të pastrimit për të shpëtuar Detin Marmara nga algat e tepërta. Duke përsëritur një plan të ri veprimi me 22 pika, Ministria e Mjedisit dhe

Info Tjera