Dieta http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/Herbalife-healthy-diet_1.jpg

Sekreti i çuditshëm për të ngrënë më pakHumbja e peshës për ata që i pëlqen ushqimi është padyshim një detyrë e vështirë.

Përveç ushtrimeve, kërkohet edhe ushqimi i duhur.

Sidoqoftë, hulumtimet kanë treguar se përveç ushqimit të duhur, ekziston edhe një sekret tjetër, i çuditshëm për të ngrënë më pak.

Çfarë është ky?

Kur dikush ha në dritë të dobët, nuk sheh shumë nga ushqimi, si rezultat i së cilës nuk sekretohet pështyma dhe lëngjet gastrike, kështu që ushqimi është më i vështirë për t’u konsumuar.

Sondazhi përfshiu një mostër prej 90 personash, me 50 sy të lidhur dhe 40 jo.

Pjesëmarrësve, të cilët nuk kishin ngrënë dy orë para eksperimentit, u kërkua më pas të hanin tre tasa me një sasi të peshuar akullore me qershi, karamel dhe vanilje për 15 minuta.

Ndërsa kalonte kjo kohë, studiuesit peshuan se sa akullore kishte mbetur dhe pyetën pjesëmarrësit se sa mendonin se kishin ngrënë.

U zbulua se mesatarisht në grupin e parë nga secili pjesëmarrës ai kishte ngrënë 116 gram, ndërsa në grupin me sytë e lidhur kishin ngrënë rreth 105 gram.

Në thelb, privimi vizual rrit sasinë që ne mendojmë se konsumojmë duke përdorur informacionin në kohë reale sesa kujtimet dhe pritjet

Të fundit

Dietë 7-ditore që do t’ju ndihmojë kundër stresit

Stresi është reagimi i trupit ndaj presionit të lartë fizik dhe mendor, që një njeri nuk është në gjendje ta përballojë. Stresi është një përjetim i ndryshëm në varësi të njeriut, p

Nëse doni të humbni peshë bëni këto ndryshime

Mëngjesi është një vakt shumë i rëndësishëm, ai mund të rregullojë ose të prishë ditën tuaj. Ekspertët thonë se mëngjesi është çelësi që aktivizon dhe rrit metabolizmin tonë. Në

Studim: Dieta mesdhetare parandalon demencën dhe humbjen e kujtesës

Vaktet e frymëzuara nga ushqimet tradicionale të Mesdheut mund të ulin rrezikun për shfaqjen e demencës dhe humbjen e kujtesës, sipas një studimi të ri. “Provat vazhdojnë të tregojnë

Kombinoni vezët që të humbni peshë

Ky artikull është shumë i volitshëm për njerëzit që janë dashamirës të vezës dhe vlerave të jashtëzakonshme të saj për organizmin. Në këtë artikull do të mësoni kombinimet jo vetë

Arrat për një dietë të mirë

Një studim tregon se përse duhen konsumuar çdo ditë arra. Sipas një studimi në Penn State University në Pensilvani, të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, me udhëheqës Doktor Penny Kris Et

Dieta sipas profesionit

Një regjim ushqimor për çdo profesion. Në bazë të profesionit është e mundur, në fakt, të zgjidhni një dietë të tillë, në mënyrë që ushqimi të japë energjinë e nevojshme për të

Info Tjera