Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/theraflu-can-you-drink-coffee-when-you-feel-sick-main.jpg

Kafja me miqtë është shëruesi më i mirë për stresinJeta jonë e përditshme shpesh nuk është në një shkallë njerëzore, pasi ritmi është aq i shpejtë sa në shumicën e kohës është kundër dëshirës sonë.

Nuk është rastësi që tani ekziston një frekuencë në rritje e rraskapitjes, domethënë një gjendje e rraskapitjes së plotë, e cila akoma nuk është karakterizuar si sëmundje, por si një vestibulë (paradhomë) e kushteve mendore patologjike.

Njerëzit nuk kanë më kohë për të shijuar një hobi, miqtë e tyre ose akoma, të mos të bëjnë asgjë dhe të pushojnë.

Ajo që ekspertët sugjerojnë është të pastrojmë mendjen dhe të shijojmë luksin e një kafeje me një mik/e.

Ajo që dikur mund të dukej e gabuar si argëtim, të bërit asgjë, sot është një luks.

Por një luks i domosdoshëm për të siguruar shëndetin fizik dhe mendor.

Gëzimi është antidoti i stresit dhe depresionit.

Kështu që shkencëtarët sugjerojnë që anksiolitiku më i mirë është të dalim për kafe me miqtë tanë, të bisedojmë dhe të qeshim.

Rituali i kafesë është një ushtrim terapeutik i të qenit i pranishëm.

Të gjitha këto ndjenja të bukura do të mbeten në tru dhe do të jemi në gjendje t’i rivendosim ato edhe të nesërmen kur diçka na shkon keq.

Diçka kaq e thjeshtë dhe pozitive sa një takim me miqtë për të pirë kafe dhe për të folur për përvojat e ditës mund të jetë një nga aktivitetet më të mira për mendjen dhe zemrën.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Bota pas Coronas është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi dikur lexuesit e tij në një udhëtim zbulimi të vetes. Aktualisht, shumë njerëz

Nuk e dini akoma se çfarë është ndarja, nëse s’keni kaluar nëpër këto faza

Ndarja ndodhi. Asgjë e jashtëzakonshme, por s’mund ta themi këtë sidomos në fillimet e saj. Nuk ka shkëputje të lehta dhe përgjithësisht shumica e ndarjeve kalojnë nëpër disa faza. Nëse

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Ndryshimet klimatike po ‘vrasin’ detin Marmara

Turqia do të fillojë sot një fushatë të madhe të pastrimit për të shpëtuar Detin Marmara nga algat e tepërta. Duke përsëritur një plan të ri veprimi me 22 pika, Ministria e Mjedisit dhe

Info Tjera