Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/skin-1.jpg

Karakteristikat e një personaliteti tërheqësA ke një personalitet tëheqës?

Zbulojeni tani nëpërmjet këtyre 12 karateristikave:

Je një dëgjues fantastik – Ti mund të mendosh se njerëzit karizmatikë janë të tillë sepse dinë të prëdorin mirë fjalën, por më shumë ka të bëjë fakti se çfarë bëjnë ata kur nuk janë në qendër të vëmendjes.

Kur shikon fillimisht një njeri karizmatik, është mjaft e dukshme se si ata e bëjnë të ndihet personin që kanë përballë, që është edhe një nga sekretet e të qënit karizmatik.

Nëse vepron duke shfaqur interes në të tjerët, ata do të kenë një përshtypje më të mirë për ju ndaj dhe njerëzit karizmatikë janë dëgjues të paparë.

Mbajtja e kontaktit me sy, përkulja drejt tyre, injorimi i telefonit e bën folësin të ndihet si personi i vetëm në atë ambjent.

Bën pyetje që pasojnë njëra-tjetrën – Dëgjuesit aktivë nuk presin vetëm që të kalojnë koha deri sa të pyesin përsëri, ata me të vërtetë duan tja dinë se çfarë ka për të thënë personi që kanë përballë.

Të dëgjosh nuk është vetëm “A e dëgjova tingullin që më erdhi në vesh? Por a mund ta deshifroj”.

Të biseduarit duhet të përfshijë më shumë interesin tënd ndaj informacioneve të tjetrit dhe të kërkosh për sqarime të mëtejshme.

Bërja e pyetjeve të siguron që ti po e kupton në mënyrën e duhur tjetrin si dhe të ndihmon që të kuptosh më mirë personin që ke përballë dhe të ndërtosh forcën tënde tërheqëse.

Ti mund të bësh që zëri yt të dëgjohet – Njerëzit karizmatikë janë dëgjues të mirë por ata gjithashtu të ndërpresin kur duan të dëgjohen nga të tjerët.

Por kleçka është se duhet ta bësh ndërprerjen me kujdes dhe interesante.

Ndërprit vetëm kur të kesh një ide të fuqishme për ta ndarë me të tjerët dhe mbaje në linja pozitive, kështu që të tjerët nuk do të mërziten nga ndërprerja e bërë.

Gjithashtu siguroju që të flasësh me zë të lartë të mjaftueshëm për të krijuar impaktin.

Njerëzve të rezervuar ju duket sikur po ngrenë zërin dhe po bërtasin për të arritur në nivelin e zërit të komunikimit që është normal për të tjerët.

Je i gatshëm të shfaqësh emocionet – Personat me personalitet magnetik nuk rrinë me fytyrë të ngrirë kur shprehen për veten e tyre.

Cilido qoftë emocioni, mënyra më e drejtë është që të përputhen fjalët që po përcjell me shprehitë e fytyrës.

Njerëzve u pëlqen t’i dinë ngjyrat tuaja të vërteta, kështu që të shprehurit se si ndihesh do të bëjë që të ndërlidhesh më mirë me tjetrin.

Ke reagime të përmbajtura – Nga ana tjetër, të njohësh të filtrosh emocionet e tua sipas tipit të situatës tregon karizmë.

Ka të bëjë me të qenit të vërtetë që supozohet të jesh transparent me atë që përcjell jashtë.

Nuk ka rëndësi se sa i nevrikosur jeni, për momentin mund ta përmbash zemërimin tuaj pa krijuar një skenë aq të madhe.

Dukesh i gëzuar edhe kur nuk je duke buzëqeshur – Nëse ke një pamje në fytyrë që tregon miqësi dhe mirëpritje, do të dukesh më i ëmbël dhe më i arritshëm për të tjerët.

Por nëse dukeni me një pamje si të ngërdheshur edhe nëse je i lumtur, njerëzit do ta keqkuptojnë emocionin tënd.

Dil përpara pasqyrës – Nëse fytyra juaj në gjendje pushimi duket e palumtur, bëj një përpjekje që të ndryshosh shprehitë e fytyrës tënde pasi do të kesh rezultat fantastik më pas në bashkëbisedime.

Do ta kuptosh se si fytyra juaj do të krijojë një qëndrim të gëzuar më pas edhe pa buzëqeshur.

Tregon dhembshuri edhe pa flour – Personat karizmatikë nuk e shprehin dhembshurinë e tyre vetëm me fjalë por ata gjithashtu e hapin zemrën e tyre edhe kur po ju dëgjojnë.

Specifikisht, ato emocione vijnë sipas ndjenjave që personi përballë po shpreh.

Fytyra jote mund të shprehë mërzi dhe dhembshuri dhe nuk ke nevojë të thuash asgjë, pasi personi përballë do ta ndjejë atë.

Përdor gjeste të duarve – Gjuha e pjesës së sipërme të trupit, si mbajtja e kokës drejt, ngritja e qosheve të gojës, dhe përdorimi i duarve të bën të dukesh një person më i gëzuar dhe më i lehtë.

I bën njerëzit që të dëgjojnë të ndihen më euforikë. Jo vetëm që do të dukesh më interesant për të tjerët por do të fillosh të ndihesh edhe vetë.

Mban kontaktin me sy pa u dukur i frikshëm – Kontakti me sy tregon që po e dëgjon tjetrin, gjë që tregon edhe se ti do tia dish për atë që tjetri do të thotë.

Por edhe të parit me dy të ngulur drejt tjetrit mund ta bëjë bashkëbiseduesin të ndihet i frikësuar dhe në një situatë të pakëndshme. Është intense por ka një kufi të të parit.

Tek njerëzit karizmatikë kjo shfaqet si një fuqi e kontaktit me sy por pa të bezdisur.

Je i aftë të lexosh emocionet – Përfshirja e reagimeve emocionale për t’iu përshtatur situatës është një aftësi e njerëzve karizmatikë.

Por ata nuk do të dinin të përshtateshin mirë nëse ata nuk do të dinin të lexonin shprehitë e personit që po flet.

Ata nuk shohin vetëm shprehitë e fytyrës, të cilat janë të parët që vihen re por edhe dinë të kuptojnë emocionet që të tjerët duan të shfaqin apo të fshehin.

Nuk humbet rast të përshëndesësh – Ti kushtosh kohë tjetrit që ta përshëndesësh apo ta pyesësh si është tregon që je i gëzuar që po e sheh atë person dhe nuk po ja thua thjesht për formalitet.

Harxhoje atë kohë të të përshëndeturit dhe lidhu realisht me tjetrin dhe mëso të reja mbi të.

Nuk je përjashtues – Prezantimi me njerëz të gjeneratave të ndryshme, kualifikim dhe kulturave të ndryshme të ndihmon që të dukesh karizmatik pavarësisht se me kë je.

Sa më shumë që të dalësh dhe ndërveprosh me njerëzit, aq më shumë do të kuptosh diversitetin e njerëzve.

Do të kuptosh se jo të gjith reagojnë në mënyrë të njëjtë.

Të fundit

Si ta kuptoni që keni rënë në dashuri, sipas shenjës së horoskopit

Dashi-Ju jeni plot me jetë dhe keni shumë energji. Jeni shumë të logjikshëm në çdo aspekt të jetës dhe një kokë e mirë për shpatullat tuaja. Si një lider i lindur, ju pëlqen të jeni n

Lulja që mund ta rrisim në shtëpi dhe ka vlera të pabesueshme medicinale

Kollë, bronkit, dhimbje të fytit, por edhe të stomakut i shëron mëllaga. Nëse keni lëkurë tepër të thatë për shkak të të ftohtit, sërish mëllaga mund t’i lehtësojë shenjat, sepse p

Koronavirusi ndryshon sjelljen seksuale te të rinjtë

Pandemia e koronavirusit ka ndryshuar mënyrën e jetës së njerëzve, si dhe mënyrën e jetesës së përditshme, shkaktuar një krizë ekonomike dhe i detyroi ata të jetojnë me situata stresuese

Pse duhet të hani kos në mëngjes?

Kosi është një nga ushqimet e bulmetit më të konsumuara nga shqiptarët. Ai nuk bëhet kurrë i mërzitshëm sepse mund të kombinohet në mënyra e shije të ndryshme. Kosi mund të hahet me të

Në çfarë moshe vetbesimi ynë arrin kulmin?

Gjatë adoleshencës të gjithë ndjejmë një pasiguri në vete e cial shpesh herë na shkakton ankth dhe frikë.  Teksa rritemi shohim që ndjesia e vetëbesimit rritet. Mirëpo, nga nëj studim i

Si të minimizohen pasojat për njerëzit që pinë duhan?

Pirja e duhanit vazhdon të jetë një nga faktorët kryesorë për shumë sëmundje e cila prek të gjitha organet në trupin e njeriut. Nuk është rastësi që sistemet shëndetësore janë të koo

Info Tjera