Kuriozitete http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/01/beer.jpg

Popujt me ‘pijanecë’ në botëAnglezët dhe Skocezët kryesojnë listën e ‘sa shpesh njerëzit dehen aq shumë saqë humbin ekuilibrin dhe të folurin’.

Anketa Globale e Barnave (GDS) për vitin 2020 sugjeron që problemi i pijeve në Mbretërinë e Bashkuar është shumë më i rrezikshëm sesa përdorimi i ndonjë droge tjetër.

Më shumë se 5% e njerëzve nën 25 vjeç në Mbretërinë e Bashkuar raportuan se kishin kërkuar trajtim spitalor pasi ishin dehur, krahasuar me një mesatare globale prej 2%.

Sondazhi mori në pyetje më shumë se 110,000 njerëz rreth globit, duke përfshirë 5,283 në Mbretërinë e Bashkuar, në një periudhë tre-mujore nga nëntori 2019 deri në shkurt 2020, para pandemisë së koronavirusit.

Ai përsëriti zbulimin e vitit të kaluar se njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar dehen më shpesh sesa ata në vendet e tjera, dhe gjetja e këtij viti ishte më e fuqishme sepse sondazhi përcaktoi se çfarë do të thoshte të ishe i dehur.

Të anketuarve iu kërkua të thoshin sa herë ishin dehur aq shumë sa që “aftësitë tuaja fizike dhe mendore u dëmtuan deri në pikën ku ndikohet ekuilibri / fjalimi juaj, nuk keni qenë në gjendje të përqendroheni qartë në gjëra dhe se biseda dhe sjelljet tuaja ishin padyshim ndryshe nga njerëzit e tjerë”.

Duke përdorur këtë përkufizim, njerëzit në Skoci dhe Angli thanë se ishin dehur mesatarisht më shumë se 33 herë gjatë vitit të fundit.

Kjo ishte shkalla më e lartë e të 25 vendeve të studiuara dhe më shumë se dyfishi i nivelit të disa vendeve evropiane, përfshirë Poloninë, Hungarinë, Gjermaninë, Greqinë, Spanjën, Italinë dhe Portugalinë. Mesatarja globale ishte pak më shumë se 20 herë, me kolumbianët që raportuan më të ultën në 6.5 herë.Raporti tha se kjo gjetje ishte veçanërisht alarmante.

“Duke qenë se për shumicën e njerëzve që dehen është një aktivitet vullnetar, është e habitshme që në një të tretën e rasteve ata janë penduar. Hulumtimi i mëparshëm i GDS sugjeroi që kur dehen shumica e njerëzve ka të ngjarë të jenë të ekspozuar ndaj dëmtimeve akute të tilla si aksidente, trauma dhe shtypje të sistemit të tyre imunitar (një shqetësim i veçantë gjatë Covid)”.

Të fundit

La fakultetin dhe u bë i pasur!

Një i ri i cili vendosi të braktiste universitetin vite më parë, është kthyer në YouTuberin më të pasur në Australi. 25-vjeçari Lachlan Power nga Brisbane, fiton të paktën 2.4 milionë do

Gjërat që nuk duhet t’i fusni kurrë në mikrovalë

Mikrovala është një pajisje që ngroh ushqimin, që e ka pothuajse çdo familje. Sidoqoftë, ashtu siç mund të jetë shumë efektive për ne, mund të jetë edhe e dëmshme nëse bëni gabime në

Ushtria amerikane ndërton armën më të fuqishme me lazer në botë

Lazeri ‘Pulsi Taktik Ultrashort’ thuhet se është një milion herë më i fuqishëm se armët me lazer që aktualisht janë në përdorim. Ushtria amerikane po punon për një lloj të ri të arm

Zhvendoset shtëpia 139 vjeçare

Një shtëpi Viktoriane 139 vjeçare në San Francisko më në fund ka një adresë të re. Të dielën, Englander House, një ndërtesë historike në zemër të San Franciskos, u zhvendos nga 807 Fr

Buka franceze në UNESCO

Bageta (baguette – frëngjisht), bukë prej miellit të grurit, ujit, majasë, kripës dhe me pak mjeshtëri, po aq simbol i Francës, sa edhe kulla Eiffel, së shpejti mund t’i bashkohet listës

5 vende te sigurta në shtëpi ku mund t’i fshihni paratë

Tashme qe jane kohe te veshtira me koronavirus dhe bankat nuk dihet se sa te sigurta jane ja menyrat se ku mund ti fshihni leket dhe qe te mos ja u marre njeri. 1.Akuarium me peshq Mbështillni parat

Info Tjera