Kuriozitete http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/191212182124-04-singapore-buildings-scaled.jpg

Vendi me rregullat më të pazakonta në botëQyteti-shtet Singapori, pavarësisht se është një vend i vogël ishullor, është i njohur për ekonominë e tij të pasur.

Singapori është gjithashtu një destinacion unik udhëtimi falë ndihmës së tij të ngrohtë.

Ky vend i vogël është gjithashtu shumë i popullarizuar për rregullat e tij interesante.

Një nga rregullat më interesante është ndalimi i çamçakëzit.

Nëse nuk zbatohet, njerëzit mund të marrin një gjobë prej 10 mijë dollarësh.

Kalimi i semaforit me dritë të kuqe dhe pirja e duhanit janë një ndër rregullat me gjoba më të mëdha.

Nëse përpiqeni të kaloni me dritë të kuqe, mund të përballeni me një gjobë prej 20 deri në 1 mijë dollarë si dhe tre muaj burg.

Të njëjtat ndëshkime zbatohen për përdorimin e paautorizuar të lidhjes Wi-Fi të dikujt.

Lartësitë e ndërtesave në Singapor janë të kufizuara në 280 metra.

Ekziston vetëm një strukturë që e thyen këtë kufizim.

Kjo është Kulla Guoco e gjatë 290 metra, e ndërtuar me leje të veçantë.

Është gjithashtu një nga vendet më të pasura në botë.

Një në çdo 6 njerëz që jetojnë në këtë vend ka një kursim prej 1 milion dollarë ose më shumë.

Kjo do të thotë 17 përqind e popullsisë së përgjithshme, e cila është përqindja më e lartë në botë.

Përafërsisht 80 përqind e popullsisë jeton në banesa publike.

Një ndalim tjetër interesant është se nëse jeni i martuar, është e ndaluar të keni 2 shtëpi.

Është gjithashtu të keni një makinë në këtë vend.

Shumica e njerëzve preferojnë të përdorin transportin publik.

Blerja e makinave është e kufizuar për shkak të taksave të larta.

Makina e ndotur nuk konsiderohet normale në këtë vend.

Mund të gjobiteni nëse makina nuk është pastruar.

Ndalohet gjithashtu çdo lloj zhurme pas orës 22:00.

Nëse harroni portofolin ose telefonin tuaj diku, mund të shkoni dhe ta gjeni në të njëjtin vend.

Të fundit

Vizionar, gjenial, mizor, histerik

Sipas një legjende të lashtë, në Gordio, në mbretërinë e fuqishme midis Lidisë dhe Babilonisë të shekullit të tetë pes, ekzistonte një nyjë që do të zgjidhej vetëm nga mbreti i ri i A

Zbuloni se çfarë tregon për ju, mënyra si e përdorni telefonin!

Gratë kalojnë mesatarisht 600 minuta në një celular çdo ditë, krahasuar me 459 minuta për burrat, sipas një studimi. Kjo kohë zakonisht kalon në detyra të lidhura me punën (si dërgimi i n

Nëse mund të rrini pa telefon 24 orë, fitoni 2 mijë euro!

Qendroni dot 24 orë pa përdorur asnjë lloj pajisje elektronike? Nëse po, kjo sfidë është për ju. Uebfaqja për krahasimin e produkteve Review.org ka nisur një sfidë të quajtur ‘Digital De

Mbi 50 milionë njerëz qeshin me videot e tij në TikTok

Platforma e mediave sociale TikTok është bërë një burim popullor argëtimi për përmbajtjen e saj në formë të shkurtër. Dhe nëse jeni duke “qarkulluar” nëpër TikTok, do të hasni në

Kapela e Indiana Jones arrin vlerën e mijëra funtave

Koleksionistët mund të paguajnë deri në 176,000 £ për kapelën e Harrison Ford në Indiana Jones në një ankand në Los Anxhelos. Artikull ikonik do të ishte një nga mbi 1,200 rekuizita telev

Ndërtesa që kanë mahnitur botën (Foto)

Art nuk mund të cilësohet vetëm piktura, e ilustruar në një telajo, por edhe projekte e ndërtesa mahnitëse. Këto kanë zgjedhur mediat e huaja, të cilat kanë publikuar ndërtesa që duken si

Info Tjera