Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/05/Time_and_Money_in_Balance.jpg

Më të lumtur janë ata që kanë para apo ata që kanë kohëParaja mund ta blejë lumturinë në njëfarë forme, por kjo nuk do të thotë që paraja është gjithçka.

Një studim i fundit ka zbuluar se njerëzit që e vlerësojnë kohën më shumë sesa partë, janë më të lumtur.

Një studim i vitit 2010 ka zbuluar një lidhje mes lumturisë dhe rrogës.

Ky studim kishte zbuluar se njerëzit që fitojnë më shumë para janë më të lumtur, derisa rroga e tyre të arrijë 75,000 dollarë.

Hulumtuesit në UCLA dhe Wharton e kishin studiuar më tërësisht këtë dhe kishin shikuar se si koha ndikon në këto rezultate.

Përmes eksperimenteve dhe anketimeve të shumta, ata kishin zbuluar se dy të tretat e të anketuarve kishin thënë se preferojnë më shumë paratë sesa kohën.

Raportimi i tyre:

“Përgjatë hulumtimeve ne kemi pyetur mijëra amerikanë se a e preferojnë më shumë kohën apo paratë.

Pavarësisht se shumica e njerëzve kishin zgjedhur paratë, zgjedhja e kohës ishte ndërlidhur me lumturi më të madhe.”

Kjo ndoshta mund të jetë për shkak se njerëzit që duan më shumë kohë, veçse kanë shumë para.

Sidoqoftë, është mirë të dimë se paraja na bën të lumtur, por në fund të ditës është vetëm një mjet.

Ka gjëra më të rëndësishme që ndikojnë në lumturinë e çdo njeriu.

Të fundit

Horoskopi për ditën e sotme, 15 tetor 2021

Dashi Ju jeni të prirur të ndiheni mjaft të tensionuar sot dhe ta fajësoni atë për mërzinë dhe pakënaqësinë me jetën tuaj të tanishme. Ju mund të kaloni një pjesë të madhe të mëngje

Zbuloni çfarë tregon forma e trupit për shëndetin e zemrës

Një studim i publikuar së fundmi në Revistën Evropiane për zemrën, thotë se forma e trupit e njeriut është sinjalizuesi më i mirë i sëmundjeve të zemrës. Në krahasim me indeksin e masë

Qumështi apo kosi, cili është më i mirë për mëngjes?

Produktet e bulmetit janë një pjesë e rëndësishme e çdo regjimi të shëndetshëm ushqimor. Megjithatë, në disa aspekte, përzgjedhja e llojit të duhur të produkteve të bulmetit bën një n

Të çmendur apo të qetë, çfarë shoferi jeni sipas shenjës tuaj të horoskopit

Jeni të qetë, të nxituar apo të kujdesshëm kur i jepni makinës? Gjithçka varet nga shenja juaj e horoskopit. Dashi: Të nxituar. Për ju makina nuk është vetëm një mjet transporti, por edhe

Balsami i mrekullueshëm për shëndetin dhe gjithë organizmin

Vetitë kuruese të lules së basanit, një bimë barishtore që në gjendje natyrale rritet kudo, janë të njohura në mbarë botën. Përdorimi i gjerë i kësaj bime në mjekësinë popullore apo

Mjekët e konsiderojnë minierë të vërtetë vlerash ushqyese

Shpeshherë janë quajtur edhe “Pema e paqes” për shkak të mbijetesës së bombës në Nagasaki, Molla e Lindjes, Pema e 7 Virtyteve apo Ushqimi i Perëndive etj, me pak fjalë hurma është fru

Info Tjera