Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/01/meditimi.jpg

Meditimi rritë egon tuaj dhe iu krijon narcizëmFormat e zhvillimit spiritual mund të rrisin ndjenjën e superioritetit dhe gjithashtu të iu rrisin egon, tregojnë studimet e reja, shkruan “DailyMail”.

Ekspertët holandez kanë studiuar pyetësorë të rreth 4 mijë personave, dhe kanë gjetur një ndërlidhje mes praktikumit të meditimit dhe ndjenjave të superioritetit, transmeton lajmi.net.

Ata kanë gjetur se personat që janë të përfshirë në terapi “energjike” si leximi i aurës, ishin personat më mendjemëdhenj.

Format e ndryshme të trajnimit si p.sh. zhvillimi i vëmendjes, meditimi, vetëshërimi dhe leximi i aurës, kanë për qëllim të distancojnë njerëzit nga egoja e tyre dhe ndjenjat e vetë-vlerësimit.

Por trajnimi spiritual me sa duket po ka efektin e kundërt, duke i shtyrë dhe shumëfishuar ndjenjat e njerëzve drejtë idesë se ata kanë nevojë të jenë më të suksesshëm dhe të respektuar.

Ky trajnim po ka efekt paradoksal, duke i shtyrë praktikuesit të ndjehen superiorë ndaj personave që nuk praktikojnë këto trajnime.

Praktikuesit kanë ndjenjën se arritjet në jetë mund të përcaktohen vetëm nga arritja e tyre spirituale. Sipas udhëheqësit të studimit, profesorit Roos Vonk, këto praktika janë të lidhura me ndjenjën e superioritetit por nuk janë shkaktari.

Qëllimi këtyre praktikave, sipas Vonk është që praktikuesi të kuptoj botën pavarësisht vetës, pra të kuptoj gjërat më të mëdha se njeriu.

Por efekti psikologjik i saj, i bënë personat të aktivizojnë motivet e tyre personale.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Bota pas Coronas është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi dikur lexuesit e tij në një udhëtim zbulimi të vetes. Aktualisht, shumë njerëz

Nuk e dini akoma se çfarë është ndarja, nëse s’keni kaluar nëpër këto faza

Ndarja ndodhi. Asgjë e jashtëzakonshme, por s’mund ta themi këtë sidomos në fillimet e saj. Nuk ka shkëputje të lehta dhe përgjithësisht shumica e ndarjeve kalojnë nëpër disa faza. Nëse

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Ndryshimet klimatike po ‘vrasin’ detin Marmara

Turqia do të fillojë sot një fushatë të madhe të pastrimit për të shpëtuar Detin Marmara nga algat e tepërta. Duke përsëritur një plan të ri veprimi me 22 pika, Ministria e Mjedisit dhe

Info Tjera