Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/746303-637491232702614106-16x9-1.jpg

Mënyra juaj e të folurit tregon shumë për personalitetin tuajNjë i panjohur mund të marrë me mend se çfarë lloj temperamenti keni thjesht duke ju dëgjuar.

Emrat, foljet, mbiemrat, madje edhe shpejtësia me të cilën flisni mund të japin përshtypje për personalitetin tuaj.

Egzistojnë disa mënyra të të folurit që mund t’ju ndihmojnë të përcaktoni karakterin e dikujt.

Bright Side studioi disa gjetje kurioze rreth gjuhës që përdorim dhe dëshirojmë t’i ndajmë këto mendime me ju.

1. Gjuha e introvertëve priret të jetë më abstrakte.
Gjuha introverte dhe ekstroverte është shumë e ndryshme .

Të parët pëlqejnë të përdorin fjalë më abstrakte dhe të paqarta, ndërsa të dytat janë më konkrete dhe specifike me termat e tyre.

2. Introvertët priren të përdorin më shumë artikuj.
Ja një gjetje më kurioze. Introvertët kanë më shumë gjasa të përdorin më shumë artikuj që u referohen objekteve ose ngjarjeve individuale.

Gjithashtu, në fjalimin e tyre, ju mund të gjeni fjalë evazive, si ” ndoshta” ose “ndoshta. ”

Ekstrovertët do të thoshin: “Le të hamë ushqim.”

Introvertët do të thoshin: “Ndoshta mund të kemi një hotdog”.

3. Ekstrovertët përdorin më shumë fjalë kënaqësie.
Nëse introvertët futen në një dhomë së bashku dhe bisedojnë , ka një shans të madh që ata të fillojnë të flasin për zgjidhjen e problemeve, si: “Unë kam nevojë të ndryshoj kuzhinën në apartamentin tim të ri sepse është shumë e vjetër”.

Sidoqoftë, kur ekstrovertët flasin me njëri-tjetrin, ata preferojnë të mbulojnë shumë tema dhe të pëlqejnë tema për kënaqësitë e jetës : “Më pëlqen dhoma e madhe e jetesës në apartamentin tim të ri.”

4. Njerëzit me mendje të hapur priren të përdorin më shumë fjalë për shqisat.
Mënyra se si i zgjidhni fjalët mund të zbulojë se sa liberal jeni.

Njerëzit me mendje të hapur preferojnë të përdorin fjali që shfaqin shqisat dhe emocionet .

5. Njerëzit e shqetësuar kanë tendencë të përdorin fjalë që tregojnë zemërimin e tyre emocional.
Shpesh, njerëzit e shqetësuar kanë tendencë të përfshijnë në fjalën e tyre fjalë frike dhe shqetësimi.

Ata mund të thonë gjëra për veten e tyre, si: “Unë mbart një nivel trishtimi sot”.

Por edhe kështu, mos nxitoni të gjykoni një person nëse flet kështu. Të gjithë mund të ndihen keq ndonjëherë.

6. Njerëzit më të zellshëm priren të përdorin fjalë për arritje dhe gjëra të lidhura me punën.
Ju mund të dalloni njerëz të ndërgjegjshëm me fjalë që kanë të bëjnë me punën .

Njerëz të tillë janë të orientuar drejt rezultateve, kështu që studentët më të zellshëm preferojnë të përdorin fjali për arritjet më shumë sesa njerëzit e tjerë.

7. Njerëzit më të hapur ndaj përvojave kanë më shumë të ngjarë të përdorin fjalën “ne”.
Edhe përdorimi i fjalëve si “ne” në vend të “Unë” dhe “mua” mund të zbulojë një person më të orientuar drejt shoqërisë dhe me mendje të hapur.

Për më tepër, u vu re se pas një përmbysjeje kulturore, njerëzit priren të përdorin më pak “Unë” dhe preferojnë “ne”.

Kjo mund të jetë për shkak të një efekti të lidhjes shoqërore .

Të fundit

Horoskopi për ditën e sotme, 15 tetor 2021

Dashi Ju jeni të prirur të ndiheni mjaft të tensionuar sot dhe ta fajësoni atë për mërzinë dhe pakënaqësinë me jetën tuaj të tanishme. Ju mund të kaloni një pjesë të madhe të mëngje

Zbuloni çfarë tregon forma e trupit për shëndetin e zemrës

Një studim i publikuar së fundmi në Revistën Evropiane për zemrën, thotë se forma e trupit e njeriut është sinjalizuesi më i mirë i sëmundjeve të zemrës. Në krahasim me indeksin e masë

Qumështi apo kosi, cili është më i mirë për mëngjes?

Produktet e bulmetit janë një pjesë e rëndësishme e çdo regjimi të shëndetshëm ushqimor. Megjithatë, në disa aspekte, përzgjedhja e llojit të duhur të produkteve të bulmetit bën një n

Të çmendur apo të qetë, çfarë shoferi jeni sipas shenjës tuaj të horoskopit

Jeni të qetë, të nxituar apo të kujdesshëm kur i jepni makinës? Gjithçka varet nga shenja juaj e horoskopit. Dashi: Të nxituar. Për ju makina nuk është vetëm një mjet transporti, por edhe

Balsami i mrekullueshëm për shëndetin dhe gjithë organizmin

Vetitë kuruese të lules së basanit, një bimë barishtore që në gjendje natyrale rritet kudo, janë të njohura në mbarë botën. Përdorimi i gjerë i kësaj bime në mjekësinë popullore apo

Mjekët e konsiderojnë minierë të vërtetë vlerash ushqyese

Shpeshherë janë quajtur edhe “Pema e paqes” për shkak të mbijetesës së bombës në Nagasaki, Molla e Lindjes, Pema e 7 Virtyteve apo Ushqimi i Perëndive etj, me pak fjalë hurma është fru

Info Tjera