Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/golden-rules-everlasting-marriage.jpg

Mosha ideale për martesëNë mënyrë që martesa juaj të jetë e suksesshme dhe afatgjatë, duhet të lidhni atë në një moshë të caktuar.

Shumica e çifteve vendosin t’i japin një martese një shans në pesë vjetët e parë të jetës së tyre të përbashkët, para se të vendosin të mos kenë nevojë për divorc.

Hulumtimet kanë zbuluar se njerëzit e moshës 28 deri në 32-vjeç kanë më pak të ngjarë të divorcohen në vitet e para të martesës.

Këto vite konsiderohen ideale për të hyrë në një bashkësi martesore dhe japin shanse më të mëdha që martesa të jetë më e suksesshme.

Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se sa më vonë të martoheni, aq më pak gjasa keni të divorcoheni.

Të dhënat e reja tregojnë se ekziston një shans i madh për divorc për ata që martohen si adoleshentë ose në të njëzetat e tyre të hershme, si dhe ata që janë më të rritur që vendosin të bëjnë këtë hap rreth moshës 45-vjeç.

Në popullatën mbi 45-vjeç, shanset e divorcit rriten me 5 për qind. Si një arsye për rritjen e shkallës së divorcit midis njerëzve mbi 30-vjeç, deklarohen predispozitat që kanë këta njerëz, sepse nëse do të ishin të mirë për martesë, ata do të ishin martuar para moshës 30-vjeç.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Bota pas Coronas është një botë tjetër

Kush jam unë, dhe nëse po, sa vetë? Me këtë pyetje disi komplekse, filozofi modern Richard David Precht i çoi dikur lexuesit e tij në një udhëtim zbulimi të vetes. Aktualisht, shumë njerëz

Nuk e dini akoma se çfarë është ndarja, nëse s’keni kaluar nëpër këto faza

Ndarja ndodhi. Asgjë e jashtëzakonshme, por s’mund ta themi këtë sidomos në fillimet e saj. Nuk ka shkëputje të lehta dhe përgjithësisht shumica e ndarjeve kalojnë nëpër disa faza. Nëse

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Ndryshimet klimatike po ‘vrasin’ detin Marmara

Turqia do të fillojë sot një fushatë të madhe të pastrimit për të shpëtuar Detin Marmara nga algat e tepërta. Duke përsëritur një plan të ri veprimi me 22 pika, Ministria e Mjedisit dhe

Info Tjera